Ga terug
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Quiche lorraine, een Franse klassieker! Een quiche gevuld met spekjes, kaas en een room-eimengsel.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • Bakbonen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers quichedeeg/taartdeeg
  • 75 ml slagroom
  • 75 kookroom laag in vetpercentage
  • 200 gram spekreepjes
  • 150 gruyère geraspt
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • zout&peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet je springvorm lichtjes in met boter. Haal je taartdeeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Leg het taartdeeg in je springvorm en bekleed je springvorm ermee. Snijd de randen af totdat ze voor 3/4 belegd zijn met het deeg. Leg en dan een vel aluminiumpapier overheen en vul de bodem met bakbonen.
  • Bak het taartdeeg nu eerst 8 minuten blind. Haal dan de bakbonen met het aluminiumfolie eraf en bak het taartdeeg nu nog eens 3 minuten.
  • Bak in de tussentijd de spekjes 5 minuten op middelmatig vuur. Snipper je ui en voeg deze na 5 minuten toe aan de spekjes en bak even 2 minuten mee.
  • Bekleed een bord met een vel keukenpapier. Schep hierop de spekjes en dep ze droog met nog een keukenpapiertje.
  • Kluts de eieren samen met de slagroom en de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe en meng dit erdoorheen.
  • Haal je taart uit de oven en verdeel hierover de spekjes en de ui. Giet hierover je roommengsel.
  • Plaats de quiche lorraine in het midden van de oven. Bak de quiche in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd in puntjes en je kunt heerlijk gaan genieten.
  • Smakelijk eten!