Quiche lorraine
Quiche lorraine, een Franse klassieker! Een quiche gevuld met spekjes, kaas en een room-eimengsel.
Bereidingstijd 15 minuten min
Oventijd 40 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Springvorm van 20 cm
Bakbonen
- 1 rol vers quichedeeg/taartdeeg
- 75 ml slagroom
- 75 kookroom laag in vetpercentage
- 200 gram spekreepjes
- 150 gruyère geraspt
- 3 eieren
- 1 ui
- zout&peper
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C en vet je springvorm lichtjes in met boter. Haal je taartdeeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Leg het taartdeeg in je springvorm en bekleed je springvorm ermee. Snijd de randen af totdat ze voor 3/4 belegd zijn met het deeg. Leg en dan een vel aluminiumpapier overheen en vul de bodem met bakbonen.
Bak het taartdeeg nu eerst 8 minuten blind. Haal dan de bakbonen met het aluminiumfolie eraf en bak het taartdeeg nu nog eens 3 minuten.
Bak in de tussentijd de spekjes 5 minuten op middelmatig vuur. Snipper je ui en voeg deze na 5 minuten toe aan de spekjes en bak even 2 minuten mee.
Bekleed een bord met een vel keukenpapier. Schep hierop de spekjes en dep ze droog met nog een keukenpapiertje.
Kluts de eieren samen met de slagroom en de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe en meng dit erdoorheen.
Haal je taart uit de oven en verdeel hierover de spekjes en de ui. Giet hierover je roommengsel.
Plaats de quiche lorraine in het midden van de oven. Bak de quiche in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Snijd in puntjes en je kunt heerlijk gaan genieten.
Smakelijk eten!