Snijd de chorizo in stukjes en bak deze in een wok op middelhoog vuur in circa 3 minuten een beetje krokant. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
Snijd intussen de kipfilet in blokjes. Verwijder een het vet uit de wok wat achterblijft na het bakken van de chorizo, maar laat een klein beetje zitten. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak deze in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Snipper de ui en snijd de paprika in stukken. Laat de tomaten in een zeef uitlekken en prik ze een beetje door met een houten lepel. Het is geen probleem dat er wat vocht ontglipt, want dit zorgt ervoor dat de paella straks niet te nat is.
Voeg de ui en de paprika toe aan de kip, samen met de knoflookpoeder, de paprikapoeder en de kurkuma. Roerbak dit 4 minuten mee.
Nu mag de rijst erbij, samen met de tomaten. Bak dit 1 minuut mee. Meng intussen het bouillonblokje met het kokende water en voeg dit toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken en schep regelmatig om.
Na 10 minuten mogen de doperwten en de gebakken chorizo erbij en schep ze er goed doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nogmaals 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Blijf regelmatig omscheppen.
Snijd de citroen intussen in partjes.
Schep de Spaanse paella met kip in een bord en serveer met de citroenpartjes erop.