Ga terug
Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Zin om in de Spaanse sferen te komen, maak dan deze heerlijke Spaanse tortilla.
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 middelgrote ui
  • Scheutje melk
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
  • Peterselie optioneel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Zet een koekenpan op laag vuur en voeg daaraan een scheut olijfolie toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en gaar ze op laag vuur.
  • Snipper intussen de ui en voeg dit toe aan de aardappelen. Laat het geheel 15 minuten zachtjes garen. Schep tussendoor regelmatig om!
  • Klop na 15 minuten de eieren samen met een scheutje melk in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Ben hier niet te zuinig mee. Voeg de aardappelen toe aan het ei-mengsel en schep het geheel goed door elkaar.
  • Maak de pan waarin je de aardappelen hebt gegaard even schoon met behulp van een keukenpapiertje en zet dan de pan weer terug op laag vuur. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg dan het aardappel-ei mengsel toe.
  • Bak de Spaanse Tortilla ongeveer 7 minuten met de deksel op de pan. Je kunt de Tortilla omdraaien met behulp van een deksel of een bord als de bovenkant van de tortilla gestold is en de onderkant van de tortilla mooi bruin. Bak de Tortilla aan de andere kant ook nog 5 minuten.
  • Snijd intussen een handje peterselie fijn en bestrooi de Spaanse tortilla ermee!