Ga terug
Tortellini ovenschotel met pesto

Tortellini ovenschotel met pesto

Tortellini ovenschotel met mozzarella en pesto. Dit smaakt fantastisch in combinatie met de heerlijke tomatensaus en groenten.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram verse tortellini ricotta en spinazie
  • 500 ml passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el groene pesto
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl Oregano
  • t tl tijm
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui, verwijder de schil van de knoflook en was de cherrytomaten, de champignons en de paprika. Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in vieren (verwijder eerst wel het steeltje). Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de mozzarella in stukjes.
  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de champignons en de paprika toe samen met het paprikapoeder, de oregano, de tijm n en het chilipoeder en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de cherrytomaten toe samen met de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de tortellini af en voeg toe aan de saus. Meng er goed doorheen.
  • Verdeel de tortellini met de saus over de ovenschaal en garneer met de mozzarella en de pesto.
  • Plaats de tortellini ovenschotel gedurende 20 minuten in het midden van de oven zodat de mozzarella kan smelten en mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!