Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
Snipper de ui, verwijder de schil van de knoflook en was de cherrytomaten, de champignons en de paprika. Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in vieren (verwijder eerst wel het steeltje). Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de mozzarella in stukjes.
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de champignons en de paprika toe samen met het paprikapoeder, de oregano, de tijm n en het chilipoeder en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de cherrytomaten toe samen met de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Giet de tortellini af en voeg toe aan de saus. Meng er goed doorheen.
Verdeel de tortellini met de saus over de ovenschaal en garneer met de mozzarella en de pesto.
Plaats de tortellini ovenschotel gedurende 20 minuten in het midden van de oven zodat de mozzarella kan smelten en mooi goudbruin kleurt.
Geniet ervan!