Ga terug
Witlofschotel met ham en ei

Witlofschotel met ham en ei

Een heerlijke ovenschotel laag in koolhydraten, met witlof, ham, kaas en een saus op basis van ei, kwark en melk.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Vergiet

Ingrediënten
  

  • 500 gram witlof
  • 150 gram schouderham plakken
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 gram kwark
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 tl suiker
  • zout&peper
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in met wat boter.
  • Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witlof en snijd de witlof vervolgens in grove stukken en was het. Snipper de ui en snijd de ham in kleine stukjes.
  • Verwarm een scheutje boter in een pan en bak hierin de witlof samen met de suiker en de ui gedurende 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 2 minuten de ham toe en bak even kort mee.
  • Maak in de tussentijd de saus. Kluts hiervoor de eieren en voeg de melk en de kwark eraan toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
  • Laat de witlof en de ham uitlekken in het vergiet en verdeel het vervolgens over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de saus over de witlof en garneer tot slot met de geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten, totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
  • Verdeel over de borden en geniet ervan!