Ga terug
Spaghetti carbonara met chorizo

Spaghetti carbonara met chorizo

Een heerlijke simpele spaghetti carbonara, maar deze keer met chorizo in plaats van spekjes.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr chorizo
  • 1 knoflookteentje
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in kleine blokjes. Bak de blokjes chorizo in een pan in circa 5 minuten lichtkrokant (je hoeft geen boter toe te voegen aan de pan).
  • Pel in de tussentijd het knoflookteentje en snijd fijn.
  • Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan en bak even 30 seconde mee.
  • Breek de eieren intussen in een mengkom en klop ze los met behulp van een garde of vork.
  • Giet de spaghetti af en draai het vuur onder de blokjes chorizo uit. Voeg de spaghetti toe aan de pan van de chorizo en meng door elkaar. Doe hierbij de Parmezaanse kaas samen met een scheutje kookvocht en meng alles goed door elkaar. Voeg dan al roerende de geklutste eieren toe.
  • Voeg zwarte peper toe naar smaak en garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!