Spaghetti carbonara met chorizo

Spaghetti carbonara met chorizo

Deze spaghetti carbonara met chorizo maak je met slechts 6 ingrediënten! Carbonara is een naam voor een Italiaanse bereiding die normaal gesproken wordt gegeten met spaghetti, waaraan ingrediënten als spekjes, kaas, eieren en zwarte peper worden toegevoegd. Deze keer heb ik de spaghetti carbonara niet gemaakt met spekjes, maar ben ik gegaan voor een variant hierop, namelijk gebakken chorizo. Net als bij spekjes, zorgt de chorizo ook voor een heerlijke zoutige smaak. Super lekker!

Spaghetti carbonara met chorizo bereiden

Zoals ik al eerder schreef, maak je dit recept met spaghetti met slechts 6 ingrediënten. In Nederland wordt er aan een spaghetti carbonara vaak room toegevoegd, maar in Italië maak je dit gerecht met alleen ei. Ook in dit gerecht heb ik gekozen om alleen ei te gebruiken. Dit zorgt namelijk al voor een heerlijke romige structuur. Kook de spaghetti gaar en bewaar een beetje kookvocht. Bak de stukjes chorizo in een pan gedurende 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Bak kort mee. Draai het vuur uit en voeg de spaghetti toe aan de pan. Verdeel hierover de Parmezaanse kaas samen met een scheutje kookvocht. Meng dan al roerende de eieren erdoorheen en garneer met zwarte peper en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.

Spaghetti carbonara met chorizo

Spaghetti carbonara met chorizo

Een heerlijke simpele spaghetti carbonara, maar deze keer met chorizo in plaats van spekjes.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr chorizo
  • 1 knoflookteentje
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in kleine blokjes. Bak de blokjes chorizo in een pan in circa 5 minuten lichtkrokant (je hoeft geen boter toe te voegen aan de pan).
  • Pel in de tussentijd het knoflookteentje en snijd fijn.
  • Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan en bak even 30 seconde mee.
  • Breek de eieren intussen in een mengkom en klop ze los met behulp van een garde of vork.
  • Giet de spaghetti af en draai het vuur onder de blokjes chorizo uit. Voeg de spaghetti toe aan de pan van de chorizo en meng door elkaar. Doe hierbij de Parmezaanse kaas samen met een scheutje kookvocht en meng alles goed door elkaar. Voeg dan al roerende de geklutste eieren toe.
  • Voeg zwarte peper toe naar smaak en garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!