Ga terug
Gezonde rood fruit crumble

Gezonde rood fruit crumble

Een heerlijke crumble, maar dan als ontbijt! Warm rood fruit met appel met daarop een crumble op basis van havermout. Super lekker met een beetje kwark erbij!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • ovenschaaltje

Ingrediënten
  

  • 1 appel klein
  • 100 gram rood fruit uit de diepvries
  • 25 gram havermout
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl kaneel
  • kwark optioneel
  • bakboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Schil de appel en snijd in stukjes. Meng de appel met het zomerfruit en verdeel over de ovenschaal. Zet voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • Zodra de ovenschaal in het midden van de oven staat, kun je de crumble maken.
  • Doe hiervoor de zonnebloemolie samen met de honing in een klein pannetje. Verwarm één minuut op laag vuur.
  • Meng de havermout met de zonnebloemolie en kaneel totdat het aan elkaar gaat plakken als een soort crumble. Mocht het niet genoeg plakken, dan kun je een klein beetje water toevoegen.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de crumble eroverheen.
  • Zet de crumble nu terug voor 10 tot 15 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin kleurt.
  • Heerlijk om te serveren met een schepje kwark of yoghurt.
  • Geniet ervan!