Gezonde rood fruit crumble

Gezonde rood fruit crumble

Deze gezonde rood fruit crumble is heerlijk als ontbijt, maar kun je ook perfect serveren als toetje! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is heel gemakkelijk te maken. Voor het gemak heb ik gekozen voor diepvries zomerfruit die je nog combineert met stukjes appel. De crumble maak je met havermout, honing en zonnebloemolie. Deze rood fruit crumble is extra lekker als je deze combineert met (vanille)kwark.

Gezonde rood fruit crumble bereiden

Voor het maken van deze gezonde ontbijt crumble, heb ik gebruik gemaakt van diepvries zomerfruit en daaraan heb ik stukjes appel toegevoegd. Dit gaat samen even in de oven, zodat het fruit ontdooid en alvast zachter wordt. In de tussentijd dat het fruit in de oven staat, start je met het maken van de crumble. Hiervoor doe je zonnebloemolie en honing in een pannetje en dit verwarm je kort. Vervolgens voeg je dit mengsel toe aan de havermout met kaneel. Meng alles goed door elkaar. Je zult zien dat de zonnebloemolie en de honing ervoor zorgen dat de havermout aan elkaar gaat plakken. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel hierover de havermoutcrumble. Zet nog even terug in de oven en bak goudbruin.

Gezonde rood fruit crumble

Gezonde rood fruit crumble

Een heerlijke crumble, maar dan als ontbijt! Warm rood fruit met appel met daarop een crumble op basis van havermout. Super lekker met een beetje kwark erbij!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • ovenschaaltje

Ingrediënten
  

  • 1 appel klein
  • 100 gram rood fruit uit de diepvries
  • 25 gram havermout
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl kaneel
  • kwark optioneel
  • bakboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Schil de appel en snijd in stukjes. Meng de appel met het zomerfruit en verdeel over de ovenschaal. Zet voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • Zodra de ovenschaal in het midden van de oven staat, kun je de crumble maken.
  • Doe hiervoor de zonnebloemolie samen met de honing in een klein pannetje. Verwarm één minuut op laag vuur.
  • Meng de havermout met de zonnebloemolie en kaneel totdat het aan elkaar gaat plakken als een soort crumble. Mocht het niet genoeg plakken, dan kun je een klein beetje water toevoegen.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de crumble eroverheen.
  • Zet de crumble nu terug voor 10 tot 15 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin kleurt.
  • Heerlijk om te serveren met een schepje kwark of yoghurt.
  • Geniet ervan!