Ga terug
Chocolate chip cookie taart

Chocolate chip cookie taart

Een chocolate chip cookie, maar dan in de vorm van een taart. Met een extra verrassing in het midden, namelijk grofgehakt chocolade honing zout amandel van Ritter Sport. Dit maakt deze taart extra lekker!
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Taart
Personen 12 personen

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • keukenmachine/mixer
  • Bakpapier
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 180 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 90 gram kristalsuiker
  • 360 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 reep Ritter Sport Honing Zout Amandel
  • 140 gram chocolate chips + een paar extra
  • 100 gram hazelnootpasta
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de roomboter samen met beide soorten suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klop het geheel in 5 minuten tot een licht en romig geheel.
  • Doe dan het ei samen met het vanille-extract erbij en klop nog eens een minuut totdat alles goed is gemengd.
  • Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en de baking soda in een bakje. Zeef het geheel boven de mengkom en klop nog circa één minuut totdat alles goed is gemengd en er een plakkerig geheel ontstaat.
  • Doe de chocolate chips erbij en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Gebruik 2/3 van het deeg om de bodem van de je springvorm mee te bekleden en randen van circa 3 cm hoog.
    Chocolate chip cookie taart afgedekt met deeg
  • Verdeel de hazelnootpasta over de bodem van je taart.
    Chocolate chip cookie taart gevuld met hazelnootpasta
  • Hak de Ritter Sport chocolade grof en verdeel 4/5 van de gehakte chocolade over de hazelnootpasta.
  • Maak van het overgebleven deeg een ronde schijf ter grootte van je springvorm en dek hiermee de taart af. Druk de randjes goed aan, zodat de taart gesloten is.
    Chocolate chip cookie taart afgedekt met deeg
  • Verdeel de rest van de gehakte chocolade en nog een paar chocolate chips over de taart. Zet de taart nu even in de koelkast totdat de oven is opgewarmd.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de chocolate chip cookie taart in het midden van de oven en bak de taart af in 30 minuten.
  • Laat dan 10 minuten afkoelen in de vorm en snijd aan. Deze taart is het lekkerst als je deze meteen aansnijd, dan zijn de hazelnootpasta en de grofgehakte chocolade namelijk gesmolten. Ook de dagen erna is de taart nog heerlijk, maar dan is de kern niet zacht.