Chocolate chip cookie taart

Chocolate chip cookie taart

Deze chocolate chip cookie taart moet je echt proberen! Eigenlijk is het één grote chocolate chip cookie, alleen dan in de vorm van een taart. Zodra je de koektaart net na het bakken aansnijdt, is de kern van de taart nog heerlijk smeuïg en zacht. De hazelnootpasta die erin zit is heerlijk gesmolten en daarnaast gaat er nog een secret ingrediënt in deze taart. In deze taart zit namelijk een reep Ritter Sport Honing Zout Amandel verwerkt. Dit zorgt niet alleen voor een extra bite in de taart, maar ook nog eens voor extra smaak! Deze chocolade vind ik zelf al heel erg lekker om te eten als tussendoortje, maar ook kan het perfect worden verwerkt in taarten.

Chocolate chip cookie taart bereiden

Het voordeel van deze taart is, dat deze niet moeilijk te bereiden is! Je start met het maken van chocolate chip cookie deeg op basis van onder andere roomboter, basterdsuiker, kristalsuiker en bloem. Door dit deeg gaan chocolate chips. Je gebruikt vervolgens het grootste gedeelte van het deeg om de bodem en de randen van je springvorm mee te bekleden. Dan is het tijd om je taart te gaan vullen. Dit doe je eerst met een laag hazelnootpasta gevolgd door de Ritter Sport Honing Zout Amandel die je daarvoor grof hebt gehakt. Dan dek je de taart af met de rest van het deeg en bestrooi je het met nog een beetje extra chocolade. Dan mag de taart een half uurtje de oven in. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en snijd dan meteen aan. Je hebt dan een heerlijke smeuïge en zachte kern van hazelnootpasta en de gesmolten chocolade. De dagen erna is de taart nog steeds erg lekker, alleen dan is de kern niet meer zo zacht. Deze taart is ook super lekker in combinatie met een bolletje ijs.

Chocolate chip cookie taart aangesneden
Chocolate chip cookie taart

Chocolate chip cookie taart

Een chocolate chip cookie, maar dan in de vorm van een taart. Met een extra verrassing in het midden, namelijk grofgehakt chocolade honing zout amandel van Ritter Sport. Dit maakt deze taart extra lekker!
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Taart
Personen 12 personen

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • keukenmachine/mixer
  • Bakpapier
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 180 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 90 gram kristalsuiker
  • 360 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 reep Ritter Sport Honing Zout Amandel
  • 140 gram chocolate chips + een paar extra
  • 100 gram hazelnootpasta
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de roomboter samen met beide soorten suiker in de mengkom van de keukenmachine. Klop het geheel in 5 minuten tot een licht en romig geheel.
  • Doe dan het ei samen met het vanille-extract erbij en klop nog eens een minuut totdat alles goed is gemengd.
  • Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en de baking soda in een bakje. Zeef het geheel boven de mengkom en klop nog circa één minuut totdat alles goed is gemengd en er een plakkerig geheel ontstaat.
  • Doe de chocolate chips erbij en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Gebruik 2/3 van het deeg om de bodem van de je springvorm mee te bekleden en randen van circa 3 cm hoog.
    Chocolate chip cookie taart afgedekt met deeg
  • Verdeel de hazelnootpasta over de bodem van je taart.
    Chocolate chip cookie taart gevuld met hazelnootpasta
  • Hak de Ritter Sport chocolade grof en verdeel 4/5 van de gehakte chocolade over de hazelnootpasta.
  • Maak van het overgebleven deeg een ronde schijf ter grootte van je springvorm en dek hiermee de taart af. Druk de randjes goed aan, zodat de taart gesloten is.
    Chocolate chip cookie taart afgedekt met deeg
  • Verdeel de rest van de gehakte chocolade en nog een paar chocolate chips over de taart. Zet de taart nu even in de koelkast totdat de oven is opgewarmd.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de chocolate chip cookie taart in het midden van de oven en bak de taart af in 30 minuten.
  • Laat dan 10 minuten afkoelen in de vorm en snijd aan. Deze taart is het lekkerst als je deze meteen aansnijd, dan zijn de hazelnootpasta en de grofgehakte chocolade namelijk gesmolten. Ook de dagen erna is de taart nog heerlijk, maar dan is de kern niet zacht.