Ga terug
limoncello mousse

Limoncello mousse

Een heerlijke luchtige mousse met daarin Limoncello verwerkt. Extra lekker door de bodem van lange vingers.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • 2 glaasjes (of vier kleinere glaasjes)

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml slagroom
  • 4 el magere kwark
  • 1 citroen
  • 50 ml limoncello
  • 5 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 6 lange vingers

Bereidingswijze

  • Doe de vijf van de lange vingers in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Rasp de citroen. Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf samen met het citroenrasp. Als de slagroom stijf is geklopt, mag de kwark erbij samen met de limoncello en het sap van een halve citroen.
  • Vul een spuitzak met het mengsel. Heb je geen spuitzak, dan kun je gewoon een lepel gebruiken.
  • Verdeel de kruimels lange vinger over de bodem van de glaasjes en spuit hierop de mousse.
  • Zet de mousse tot gebruik in de koelkast. Breek de lange vinger doormidden en steek deze net voor serveren in de mousse.
  • Ga je vier glaasjes maken, maal dan 4 lange vingers en gebruik de 2 overige lange vingers om in de glaasjes te steken.
  • Geniet ervan!