Limoncello mousse

Limoncello mousse
Nagerecht -⏱️15 min – 2 personen

Limoncello mousse, een ontzettend makkelijk toetje om te maken met slechts een paar ingrediënten. Bovendien heb je dit toetje ook binnen 15 minuten klaar. Het is wel handig als je limoncello echt lekker vindt, want deze smaak proef je wel goed. Mocht je de mousse liever wat minder sterk willen, dan kan je wat minder limoncello toevoegen in dit limoncello mousse recept. Je kunt het ook beetje bij beetje toevoegen en tussendoor proeven. Zo weet je zeker dat je jouw limoncello mousse met mascarpone lekker vindt.

De bodem van het limoncello mousse dessert maak je eenvoudig door een paar lange vingers te verkruimelen. Dit recept is voldoende voor 2 grote glaasjes of voor 4 wat kleinere glaasjes. Ook voor de mensen met een ei-allergie is dit toetje geschikt. Deze limoncello mousse is zonder ei en ook zonder gelatine.

Benodigdheden

  • 2 glaasjes of 4 kleinere glaasjes
Ingrediënten
  • 250 ml slagroom
  • 4 el (magere kwark)
  • 1 citroen
  • 50 ml limoncello
  • 5 el kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 6 lange vingers
Bereidingswijze
  • Doe de vijf van de lange vingers in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Rasp de citroen. Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf samen met het citroenrasp. Als de slagroom stijf is geklopt, mag de kwark erbij samen met de limoncello en het sap van een halve citroen.
  • Vul een spuitzak met het mengsel. Heb je geen spuitzak, dan kun je gewoon een lepel gebruiken.
  • Verdeel de kruimels lange vinger over de bodem van de glaasjes en spuit hierop de mousse.
  • Zet de mousse tot gebruik in de koelkast. Breek de lange vinger doormidden en steek deze net voor serveren in de mousse.
  • Ga je vier glaasjes maken, maal dan 4 lange vingers en gebruik de 2 overige lange vingers om in de glaasjes te steken.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer nagerechten!