Limoncello tiramisu taart
Op zoek naar een toetje waarmee je indruk kunt maken? Maak dan deze overheerlijke limoncello tiramisu taart met bovenop geraspte witte chocolade.
Oventijd 30 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 30 minuten min
Voor het mascarponemengsel
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 75 gram poedersuiker
- 250 gram (magere) kwark
- 2 eidooiers
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/4 recept lemon curd zie recept op mijn website
- 1 citroen alleen het rasp
- snufje zout
Voor de lange vingers
- 1 pak lange vingers
- 100 ml limoncello
- 2 citroenen alleen het sap
Vet de springvorm lichtjes in.
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en het citroenrasp. Klop dit in circa 5 minuten tot een luchtige massa. Meng hier vervolgens de mascarpone door tot een mooi egaal mengsel.
Klop de slagroom bijna stijf samen met de poedersuiker en de klopfix. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel. Voeg dan de kwark toe en spatel dit er ook doorheen samen met de lemon curd.
Meng de limoncello met het sap van de 2 citroenen. Doop hierin de helft van de lange vingers en leg dit op de bodem van de springvorm. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop dan weer een laag lange vingers gedoopt in de limoncello. Schep hier tot slot de rest van met mascarponemengsel op en strijk glad.
Laat de tiramisu nu 4 uur opstijven in de koelkast.
Haal dan voorzichtig de rand van de springvorm eraf en strijk de zijkanten eventueel glad met een mesje.
Rasp de witte chocolade en garneer hiermee de limoncello tiramisu taart net voor serveren.
Geniet ervan!