Limoncello tiramisu taart

Limoncello tiramisu taart

Limoncello tiramisu taart, een echte desserttaart. Waar je normale tiramisu maakt met koffie en drank, gaat er in deze taart alleen de drank, maar dan wel in de vorm van limoncello. Zo krijg je eigenlijk een frisse tiramisu, waar je vervolgens een tiramisu taart van maakt. De lange vingers doop je in het limoncello mengsel, wat zorgt voor een heerlijke frisse taart. Om de tiramisu taart met limoncello extra lekker te maken, wordt er ook nog witte chocolade toegevoegd en lemon curd! Je kunt de lemon curd maken volgens het lemon curd recept op mijn website, of je kunt ook eventueel een potje lemon curd kopen in de supermarkt.

Je denkt misschien dat deze tiramisu taart met witte chocolade het beste past bij de lente of zomer, maar wat mij betreft kan je deze taart het hele jaar door eten! Want zeg nou zelf, tiramisu met limoncello en lemoncurd is toch altijd lekker? Wil je er liever geen taart van maken? Probeer dan eens dit recept voor tiramisu met limoncello!

Kost het veel tijd om deze limoncello tiramisu taart te maken?

Daar kan ik je meteen een prettig antwoord op geven, nee! Je ziet hieronder misschien wel 4,5 uur staan, maar dat heeft er vooral mee te maken dat de taart minimaal 4 uur moet opstijven in de koelkast. Dit zorgt er namelijk voor dat de taart stevig genoeg is om netjes in punten te kunnen snijden. De bereidingstijd zelf, is maar 30 minuten. Ideaal toch?

Limoncello tiramisu taart

Limoncello tiramisu taart

Op zoek naar een toetje waarmee je indruk kunt maken? Maak dan deze overheerlijke limoncello tiramisu taart met bovenop geraspte witte chocolade.
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Nagerecht
Personen 8

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm

Ingrediënten
  

Voor het mascarponemengsel

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram poedersuiker
  • 250 gram (magere) kwark
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 recept lemon curd zie recept op mijn website
  • 1 citroen alleen het rasp
  • snufje zout

Voor de lange vingers

  • 1 pak lange vingers
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen alleen het sap

Garnering

  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

  • Vet de springvorm lichtjes in.
  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en het citroenrasp. Klop dit in circa 5 minuten tot een luchtige massa. Meng hier vervolgens de mascarpone door tot een mooi egaal mengsel.
  • Klop de slagroom bijna stijf samen met de poedersuiker en de klopfix. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel. Voeg dan de kwark toe en spatel dit er ook doorheen samen met de lemon curd.
  • Meng de limoncello met het sap van de 2 citroenen. Doop hierin de helft van de lange vingers en leg dit op de bodem van de springvorm. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop dan weer een laag lange vingers gedoopt in de limoncello. Schep hier tot slot de rest van met mascarponemengsel op en strijk glad.
  • Laat de tiramisu nu 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal dan voorzichtig de rand van de springvorm eraf en strijk de zijkanten eventueel glad met een mesje.
  • Rasp de witte chocolade en garneer hiermee de limoncello tiramisu taart net voor serveren.
  • Geniet ervan!