Limoncello tiramisu taart

Limoncello tiramisu taart
Nagerecht -⏱️30 min + 4 uur opstijven -🍴8 personen

Limoncello tiramisu taart, een echte desserttaart. Waar je normale tiramisu maakt met koffie en drank, gaat er in deze taart alleen de drank, maar dan wel in de vorm van limoncello. De lange vingers doop je in het limoncello mengsel, wat zorgt voor een heerlijke frisse taart. Je denkt misschien dat deze limoncello tiramisu taart het beste past bij de lente of zomer, maar wat mij betreft kan je deze taart het hele jaar door eten!

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm
Ingrediënten
Voor het mascarponemengsel
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 75 gram poedersuiker
  • 250 gram (magere kwark)
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 recept lemon curd (circa 3 el)
  • Rasp van 1 citroen
  • Snufje zout
Voor de lange vingers
  • 1 pak lange vingers
  • 100 ml limoncello
  • Sap van 2 citroenen
Garnering
  • 100 gram witte chocolade
Bereidingswijze
  • Vet de springvorm lichtjes in.
  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en het citroenrasp. Klop dit in circa 5 minuten tot een luchtige massa. Meng hier vervolgens de mascarpone door tot een mooi egaal mengsel.
  • Klop de slagroom bijna stijf samen met de poedersuiker en de klopfix. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel. Voeg dan de kwark toe en spatel dit er ook doorheen samen met de lemon curd.
  • Meng de limoncello met het sap van de 2 citroenen. Doop hierin de helft van de lange vingers en leg dit op de bodem van de springvorm. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop dan weer een laag lange vingers gedoopt in de limoncello. Schep hier tot slot de rest van met mascarponemengsel op en strijk glad.
  • Laat de tiramisu nu 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal dan voorzichtig de rand van de springvorm eraf en strijk de zijkanten eventueel glad met een mesje.
  • Rasp de witte chocolade en garneer hiermee de limoncello tiramisu taart net voor serveren.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer nagerechten!