Minestronesoep
Deze heerlijke maaltijdsoep is goed gevuld met groenten, pasta en gehaktballetjes!
Bereidingstijd 30 minuten min
- 400 gram tomatenblokjes
- 350 gram boeren soepgroenten
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram rundergehakt
- 400 tomatenblokjes
- 800 ml kokend water
- 2 groentebouillonblokjes
- 100 gram farfalle een andere pastasoort kan ook
- 1 ui
- 200 gram borlottibonen
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 knoflookteentje
- olijfolie
- zout&peper
Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook het knoflookteentje uit boven de pan. Verwarm gedurende 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en verwarm het geheel gedurende 5 minuten. Pureer het glad tot een saus met behulp van een staafmixer.
Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper en draai er kleine soepballetjes van.
Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak de winterpeen en de bleekselderij 2 minuten aan. Voeg de soepgroenten toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg de tomatensaus samen met het kokende water toe.
Voeg de farfalle, de bortlottibonen en de soepballetjes toe. Laat de soep nu 15 tot 20 minuutjes op laag vuur koken, totdat de soepballetjes en de pasta gaar zijn.
Verdeel de soep over 4 kommen en geniet ervan!