Minestronesoep

Minestronesoep
Soep – ? 30 min – ? 4 personen

Minestronesoep is een Italiaanse groentesoep. In een minestronesoep kun je heel veel ingrediënten doen. Ik koos voor pasta, gehaktballetje, soepgroenten en bonen. Om de soep extra lekker te maken, kun je de soep nog garneren met wat geraspte kaas. Een minestronesoep is een echte maaltijdsoep. Je kunt er nog wat stokbrood bij serveren, maar dat is niet per se nodig.

Ingrediënten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 350 gram boeren soepgroenten
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram rundergehakt
  • 400 tomatenblokjes
  • 800 ml kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gram farfalle
  • 1 ui
  • 200 gram borlottibonen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 knoflookteentje
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd ook de bleekselderij in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook het knoflookteentje uit boven de pan. Verwarm gedurende 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en verwarm het geheel gedurende 5 minuten. Pureer het glad tot een saus met behulp van een staafmixer.
  • Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper en draai er kleine soepballetjes van.
  • Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak de winterpeen en de bleekselderij 2 minuten aan. Voeg de soepgroenten toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg de tomatensaus samen met het kokende water toe.
  • Voeg de farfalle, de bortlottibonen en de soepballetjes toe. Laat de soep nu 15 tot 20 minuutjes op laag vuur koken, totdat de soepballetjes en de pasta gaar zijn.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer soep recepten.