Minestronesoep

Minestronesoep

Minestronesoep is een Italiaanse maaltijdsoep die je vult met verschillende ingrediënten. In deze minestronesoep gaat onder andere pasta, borlottibonen, veel verschillende groenten en zelfgemaakte gehaktballetjes. Om de soep extra lekker te maken, kun je de soep nog garneren met wat geraspte kaas. Een minestronesoep is een echte maaltijdsoep. Je kunt er nog wat stokbrood bij serveren, maar dat is niet per se nodig. Ook is het lekker om er bijvoorbeeld een salade caprese naast te serveren!

Minestronesoep bereiden

Het bereiden van deze maaltijdsoep is niet lastig. Je start met het snipperen van de ui en het schoonmaken en snijden van de groenten. Breng het gehakt op smaak en draai hier kleine soepballetjes van. Dan fruit je de ui aan samen met de knoflookteentjes en dan voeg je de tomatenstukjes toe. Dit pureer je vervolgens tot een tomatensaus. Bak de winterpeen en de bleekselderij aan en voeg hieraan de boeren soepgroenten toe. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg de tomatensaus en het water toe. Breng de soep aan de kook. Dan mogen de pasta, de bonen en de gehaktballetjes erbij. Kook de soep gedurende 15 tot 20 mintuten. Schenk de soep in diepe borden en je kunt er heerlijk van gaan genieten! Eventueel kun je aan het eind nog wat geraspte kaas toevoegen.

Minestronesoep

Minestronesoep

Deze heerlijke maaltijdsoep is goed gevuld met groenten, pasta en gehaktballetjes!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 350 gram boeren soepgroenten
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram rundergehakt
  • 400 tomatenblokjes
  • 800 ml kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gram farfalle een andere pastasoort kan ook
  • 1 ui
  • 200 gram borlottibonen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook het knoflookteentje uit boven de pan. Verwarm gedurende 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en verwarm het geheel gedurende 5 minuten. Pureer het glad tot een saus met behulp van een staafmixer.
  • Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper en draai er kleine soepballetjes van.
  • Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak de winterpeen en de bleekselderij 2 minuten aan. Voeg de soepgroenten toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg de tomatensaus samen met het kokende water toe.
  • Voeg de farfalle, de bortlottibonen en de soepballetjes toe. Laat de soep nu 15 tot 20 minuutjes op laag vuur koken, totdat de soepballetjes en de pasta gaar zijn.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en geniet ervan!