Ga terug

Pannenkoektaco's met appel

Zien deze pannenkoektaco's er niet fantastisch uit! Pannenkoekjes gevouwen tot een schelp en gevuld met kwark en gebakken appeltjes met rozijnen en kaneel.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingrediƫnten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 80 gram (magere) kwark
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • bakboter

Voor de vulling

  • 75 gram (magere) kwark vanillesmaak (optioneel)
  • 1 appel
  • 10 gram rozijnen
  • 1/2 tl kaneel
  • honing optioneel

Bereidingswijze

  • Doe de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem samen met het bakpoeder en vanille-extract toe en meng dit er ook doorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en voeg hieraan 1/3 van het beslag toe. Zorg dat je de pannenkoekjes zo groot maakt, dat je ze straks nog kunt vouwen en vullen. Je kunt de pannenkoek omdraaien als er aan de bovenkant belletjes ontstaan. In circa 2 minuten per kant bak je de pannenkoeken goudbruin en gaar.
  • In de tussentijd dat de pannenkoeken aan het bakken zijn, kun je alvast de appel in stukjes snijden en mengen met de kaneel en de rozijnen.
  • Als alle pannenkoekjes gebakken zijn, bak je de appel in dezelfde pan in een beetje boter in circa 3 minuten goudbruin en zacht. Schep regelmatig even om.
  • Vouw de pannenkoeken tot taco's en vul iedere pannenkoektaco met kwark, gevolgd door de gebakken appeltjes. Eventueel kun je er nog een beetje honing overheen verdelen.
  • Geniet ervan!