Pannenkoektaco’s met appel

Pannenkoektaco’s met appel

Deze pannenkoektaco’s met appel danken haar naam aan de vorm. De ontbijtpannenkoeken hebben namelijk de vorm van schelpen, waardoor ze lijken op taco’s. Op mijn website staan al heel veel pannenkoekrecepten, maar deze variant maakte ik nog niet eerder. En natuurlijk mochten deze pannenkoektaco’s niet ontbreken! De pannenkoekjes maak je op basis van ei, bloem en kwark. Nadat je de pannenkoekjes hebt gebakken vouw je ze tot schelpen en dan kun je ze vullen met toppings die jij lekker vindt. Voor deze variant heb ik gekozen voor vanillekwark met daarop een gebakken appeltje met appel en kaneel. Om het nog een beetje extra zoet te maken, heb ik tot slot nog een beetje honing eroverheen gedaan. Lekker als ontbijt of lunch!

Bereiding pannenkoektaco’s met appel

Eerst start je met het maken van het pannenkoekenbeslag. Hiervan bak je dan drie pannenkoekjes die je daarna kan vouwen tot schelpen. In de tussentijd dat je de pannenkoekjes bakt, kun je de appel snijden en dit mengen met de kaneel en de rozijnen. Bak de appeltjes goudbruin nadat je de pannenkoekjes hebt gebakken. Vouw de pannenkoeken tot schelpen en vul iedere schelp met een beetje kwark. Verdeel daarover het gebakken appeltje met kaneel en rozijnen en garneer met een beetje honing.

Pannenkoektaco’s met appel

Zien deze pannenkoektaco's er niet fantastisch uit! Pannenkoekjes gevouwen tot een schelp en gevuld met kwark en gebakken appeltjes met rozijnen en kaneel.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingredi├źnten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 80 gram (magere) kwark
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • bakboter

Voor de vulling

  • 75 gram (magere) kwark vanillesmaak (optioneel)
  • 1 appel
  • 10 gram rozijnen
  • 1/2 tl kaneel
  • honing optioneel

Bereidingswijze

  • Doe de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem samen met het bakpoeder en vanille-extract toe en meng dit er ook doorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en voeg hieraan 1/3 van het beslag toe. Zorg dat je de pannenkoekjes zo groot maakt, dat je ze straks nog kunt vouwen en vullen. Je kunt de pannenkoek omdraaien als er aan de bovenkant belletjes ontstaan. In circa 2 minuten per kant bak je de pannenkoeken goudbruin en gaar.
  • In de tussentijd dat de pannenkoeken aan het bakken zijn, kun je alvast de appel in stukjes snijden en mengen met de kaneel en de rozijnen.
  • Als alle pannenkoekjes gebakken zijn, bak je de appel in dezelfde pan in een beetje boter in circa 3 minuten goudbruin en zacht. Schep regelmatig even om.
  • Vouw de pannenkoeken tot taco's en vul iedere pannenkoektaco met kwark, gevolgd door de gebakken appeltjes. Eventueel kun je er nog een beetje honing overheen verdelen.
  • Geniet ervan!