Tiramisu met speculaas
Deze tiramisu met speculaas is niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit doordat je het in een glaasje serveert.
Bereidingstijd 30 minuten min
- 100 gram mascarpone
- 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el krisalsuiker
- 7 speculaasjes
- 1 kopje koffie
- 1 el speculoos
Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de kristalsuiker. Klop zo kort mogelijk, maar wel dat alles gemengd is. Dat zorgt ervoor dat het niet te dun wordt. Smelt de speculoos in de magnetron of voorzichtig in een pannetje. Meng vervolgens de speculoos door het mascarponemengsel.
Zet een kopje koffie en week hierin kort 4 speculaasjes. Verkruimel vervolgens deze speculaasjes.
Verdeel de kruimels over de bodem van de twee glaasjes en schep hierop per glaasje 1/4 van het mascarponemengsel. Verkruimel dan 2 speculaasjes (houd een klein beetje apart) en verdeel deze kruimels over de mascarpone. Maal de achtergehouden stukjes helemaal fijn.
Verdeel de rest van de mascarpone over de glaasjes, gevolgd door de fijngemalen speculaasjes. Breek het laatste speculaasje doormidden en zet in beide glaasjes een stukje.
Geniet van je tiramisu met speculaas!