Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas
Nagerecht – ? 30 min + 2 uur opstijven – ? 2 personen

Deze keer een variant op een klassieke tiramisu, namelijk tiramisu met speculaas. Deze tiramisu is ook op een ander gebied net wat anders dan de klassieke variant. Deze tiramisu met speculaas maak je namelijk op basis van mascarpone en Griekse yoghurt. Hierdoor gaan er geen rauwe eieren in deze tiramisu. Om dit toetje extra lekker te maken, heb ik het mascarponemengsel gemengd met wat gesmolten speculoos. Hierdoor komt de speculaassmaak extra naar voren. Laat je verrassen door dit heerlijke toetje!

Benodigdheden
  • 2 glaasjes
  • Garde/Vork
Ingrediënten
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el krisalsuiker
  • 7 speculaasjes
  • 1 kopje koffie
  • 1 el speculoos
Bereidingswijze
  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de kristalsuiker. Klop zo kort mogelijk, maar wel dat alles gemengd is. Dat zorgt ervoor dat het niet te dun wordt. Smelt de speculoos in de magnetron of voorzichtig in een pannetje. Meng vervolgens de speculoos door het mascarponemengsel.
  • Zet een kopje koffie en week hierin kort 4 speculaasjes. Verkruimel vervolgens deze speculaasjes.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van de twee glaasjes en schep hierop per glaasje 1/4 van het mascarponemengsel. Verkruimel dan 2 speculaasjes (houd een klein beetje apart) en verdeel deze kruimels over de mascarpone. Maal de achtergehouden stukjes helemaal fijn.
  • Verdeel de rest van de mascarpone over de glaasjes, gevolgd door de fijngemalen speculaasjes. Breek het laatste speculaasje doormidden en zet in beide glaasjes een stukje.
  • Geniet van je tiramisu met speculaas!

Kijk hier voor meer nagerechten!