Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Deze keer een variant op een klassieke tiramisu, namelijk tiramisu met speculaas. Deze tiramisu is ook op een ander gebied net wat anders dan de klassieke variant. Deze speculaas tiramisu zonder ei maak je namelijk op basis van mascarpone en Griekse yoghurt. Hierdoor gaan er geen rauwe eieren in deze tiramisu en heb je een heerlijke tiramisu zonder ei in glas. Om dit toetje extra lekker te maken, heb ik het mascarponemengsel gemengd met wat gesmolten speculoos. Hierdoor komt de speculaassmaak extra naar voren. Tiramisu met speculaas in een glaasje. Ik zou zeggen laat je verrassen!

Tiramisu met speculaas bereiden

Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de kristalsuiker. Klopt zo kort mogelijk, maar wel dat alles is gemengd. Op die manier zorg je ervoor dat het niet te dun wordt. Smelt de speculoos kort in de magnetron of in een pannetje en meng dit door het mascarponemengsel. Doop vier speculaasjes in de koffie. Verkruimel deze speculaasjes en verdeel ze over twee glaasjes. Schep 1/4 van het mascarponemengsel in ieder glas. Verkruimel dan 2 speculaasjes (houd een klein beetje apart) en verdeel deze oven de mascarpone. Maal de achtergebleven speculaasjes helemaal fijn. Verdeel de rest van de mascarpone over de glaasjes en strooi de verkruimelde speculaasjes eroverheen. Breek het laatste speculaasje doormidden en zet deze in de glaasjes.

Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Deze tiramisu met speculaas is niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit doordat je het in een glaasje serveert.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • 2 glaasjes
  • Garde/Vork

Ingrediënten
  

  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el krisalsuiker
  • 7 speculaasjes
  • 1 kopje koffie
  • 1 el speculoos

Bereidingswijze

  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de kristalsuiker. Klop zo kort mogelijk, maar wel dat alles gemengd is. Dat zorgt ervoor dat het niet te dun wordt. Smelt de speculoos in de magnetron of voorzichtig in een pannetje. Meng vervolgens de speculoos door het mascarponemengsel.
  • Zet een kopje koffie en week hierin kort 4 speculaasjes. Verkruimel vervolgens deze speculaasjes.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van de twee glaasjes en schep hierop per glaasje 1/4 van het mascarponemengsel. Verkruimel dan 2 speculaasjes (houd een klein beetje apart) en verdeel deze kruimels over de mascarpone. Maal de achtergehouden stukjes helemaal fijn.
  • Verdeel de rest van de mascarpone over de glaasjes, gevolgd door de fijngemalen speculaasjes. Breek het laatste speculaasje doormidden en zet in beide glaasjes een stukje.
  • Geniet van je tiramisu met speculaas!