Chocolade botercrème

Chocolade botercrème
Bijgerecht – ? 15 min – ? Voor 1 taart

Met deze chocolade botercrème maak je jouw taart of cake nog lekkerder. Deze chocolade botercrème wordt gemaakt op basis van pâte à bombe. Pâte à bombe is een Franse basis waarmee je onder andere een lichte mousse kan maken. In dit geval zorgt dit ervoor dat de chocolade botercrème lekker luchtig wordt.

Benodigdheden
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Vuurvaste kom
  • Kookthermometer
Ingrediënten
  • 115 gram pure chocolade fijngehakt (min. 70% cacao)
  • 525 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram ei (circa 3 eieren)
  • 285 gram fijne kristalsuiker
  • 95 gram water
Bereidingswijze
  • Zet een pannetje water op het vuur en zet hierin een vuurvaste kom. Zorg ervoor dat de kom niet het water raakt. Smelt de pure chocolade in deze kom au-bain-marie. Als alle chocolade is gesmolten, zet je de kom aan de kant en laat afkoelen tot ongeveer 30 °C . Intussen kun je door met de volgende stappen.
  • Klop de eieren luchtig op hoge snelheid in de kom van de keukenmachine. Intussen maak je de suikerstroop. Doe hiervoor de suiker met het water in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat het geheel koken tot 120 graden. Zodra deze temperatuur is bereikt mag het vuur uit en mag de keukenmachine op een lagere snelheid worden gezet. Giet straalsgewijs de suikerstroop bij de luchtige eieren. Zodra alle suikerstroop is toegevoegd mag de snelheid van de keukenmachine weer omhoog. Klop het geheel door tot circa 30 °C. Voeg nu eetlepel voor eetlepel de roomboter toe. Je kunt een nieuwe eetlepel toevoegen, zodra de roomboter van de vorige eetlepel volledig is opgenomen. Zodra alle boter is opgenomen, mag de gesmolten chocolade worden toegevoegd. Klop dit zo kort mogelijk door, maar wel dat alle chocolade is opgenomen.
  • De chocolade botercrème is nu klaar voor gebruik!

Deze overheerlijke chocolade dripcake is gemaakt met deze chocolade botercrème.