Boeren appelcake

Boeren appelcake
Cake -?15 min + 45-50 min oventijd -⏱8-10 personen

Appeltaart, cake, boeren appelcake, alles vind ik lekker! Ik had nog geen recept voor een boeren appelcake op mijn website staan, dus deze moest natuurlijk wel worden gemaakt. Dit recept is eigenlijk heel eenvoudig. In eerste instantie maak je een cakebeslag voor een basis vanillecake. Hierdoorheen en overheen gaan stukjes appel, rozijnen en kaneel. Dan mag het geheel goudbruin gebakken worden in de oven en in stukken worden gesneden. Heerlijk met een toef slagroom!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm 20 cm
Bereidingswijze
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem + beetje extra
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 appels
  • 2 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Bakboter (om in te vetten)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm lichtjes in en zorg dat er overal een laagje bloem op zit.
  • Klop de boter samen met de kristalsuiker licht en luchtig in circa 5 minuten. Dit kun je doen met behulp van de keukenmachine of een handmixer.
  • Voeg na 5 minuten één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerdere ie is opgenomen. Doe ook het vanille-extract erbij.
  • Als de eieren zijn toegevoegd, zeef je de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het snufje zout toe. Klop op lage snelheid en zo kort als mogelijk de bloem erdoorheen totdat je een mooi luchtig beslag krijgt.
  • Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg het zakje vanillesuiker toe en de kaneel. Giet de rozijnen af, dep droog en voeg toe aan de appel. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm. Verspreid hierover de helft van de appel en dek af met de rest van het beslag. Garneer met de laatste stukjes appel en rozijnen en druk deze in het beslag.
  • Plaats de boeren appelcake in het midden van de oven en bak de cake goudbruin en gaar in circa 45 tot 50 minuten.
  • Laat even 5 minuten afkoelen in de vorm en laat vervolgens volledig afkoelen op een taartrooster.
  • Snijd in stukken en geniet ervan!

Kijk hier voor meer cake recepten!