Bladerdeeggebakjes met appel

Bladerdeeggebakjes met appel
Gebakjes – ? 20 min + 15-25 min oventijd – ? 10 personen

Deze snelle bladerdeeggebakjes met appel zijn heel eenvoudig om te maken! Het kost je niet veel tijd, maar ze zijn wel super lekker! Deze bladerdeeggebakjes met appel zijn een beetje ingesmeerd met boter en bestrooit met kaneelsuiker. Deze suiker zal in de oven een beetje karameliseren en gaat lekker plakken aan het bladerdeeg. Het lekkerste is om deze bladerdeeggebakjes met appel lauwwarm te serveren. Met een bolletje (kaneel)ijs erop, is het ook een perfect nagerecht!

Benodigdheden
Ingrediënten
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 5 middelgrootte appels (Jonagold)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 tot 3 tl kaneel
  • 30 gram roomboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snijd in plakjes van circa 0,5 cm dik.
  • Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Meng de suiker met de kaneel. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je de kaneelsmaak wilt hebben.
  • Leg 1/10 van de appelplakjes in het midden van één plakje bladerdeeg. Zorg ervoor dat je circa 2 cm van de zijkanten weg blijft. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen en druk een beetje aan zodat het bladerdeeg op zijn plek blijft zitten. Herhaal dit ook voor de overige 9 appelgebakjes.
  • Smeer de gebakjes in met roomboter en bestrooi met de kaneelsuiker.
  • Bak de bladerdeeggebakjes met appel goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 15 tot 25 minuten.

Kijk hier voor meer gebakjes!