Mini brownie bites

Mini brownie bites
Gebakjes – ? 20 min + 25 min oventijd – ? 20 stuks

Ik bak erg veel, en daardoor heb je weleens van die dagen dat je ook erg veel snoept. Dit bracht mij op het idee, om wat kleinere gebakjes te maken in de vorm van deze mini brownie bites. Net zo lekker als gewone brownies, alleen dan wat kleiner van formaat. Bovendien hoeven deze mini brownie bites ook minder lang in de oven. Dus dat is ideaal als je wat minder lang de tijd hebt! Deze brownies zijn lekker knapperig van buiten en sticky van binnen. Precies zoals je brownies hebben wilt. Ook lekker om te serveren als nagerecht met een bolletje ijs en slagroom erbij!

Benodigdheden
Ingrediënten
  • 165 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 85 gram bloem
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram pure chocolade
  • 40 gram cacao
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Snufje zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 160 °C en smelt ook alvast de boter voor de brownies. Zodra de boter gesmolten is, zet je de boter apart. De boter moet namelijk even afkoelen.
  • Knip voor ieder gat in je bakvorm, 2 strookjes. Vet je bakvorm lichtjes in en leg de strookjes kruislings in de gaten. Dit zorgt ervoor dat je de mini brownie bites er straks makkelijk uit krijgt.
  • Meng beide soorten suiker door elkaar. Voeg dan de bloem, de cacao en het zout toe en meng nog een keer door elkaar. Maak dan een gat in het midden, door de ingrediënten een beetje naar de zijkant te schuiven.
  • Breek het ei in het gat en voeg ook het andere eigeel toe samen met het vanille-extract.
  • Gebruik nu een spatel om alles goed door elkaar te maken, zodat er een dikke massa ontstaat.
  • Hak je chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan de massa en meng het er doorheen.
  • Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies af in het midden van de oven in circa 25 minuten. De muffins zijn goed, zodra de bovenkant stevig aanvoelt.
  • Ik had een bakvorm met 12 muffinvormpjes, dus ik heb het beslag in twee keer afgebakken. Je kunt het beslag gewoon op je aanrecht laten staan.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer gebakjes.