Oreo truffels met witte chocolade
Gebakjes – ? 30 min + 1 uur koelen – ? 14 truffels
Truffels, je hebt ze in veel verschillende soorten. Deze keer koos ik voor Oreo truffels met witte chocolade. Het leuke van deze truffels is, dat je slechts 3 ingrediënten nodig hebt. Je hebt alleen even wat geduld nodig, want de truffels moeten tussendoor even afkoelen zodat ze lekker stevig worden. Dit is echt een perfect klein “gebakje” om lekker tussendoor te snoepen. Ook is het leuk om deze Oreo truffels te maken voor een high tea. Deze truffels zijn namelijk ideaal om van tevoren voor te bereiden.
Benodigdheden
- Bakpapier
- Hakmolentje
- Magnetron (optioneel)
Ingrediënten
- 130 gram Oreo’s
- 50 gram monchou
- 150 gram witte chocolade
Bereidingswijze
De truffels maken
- Maal de Oreo’s fijn met behulp van de hakmolen, totdat je fijne kruimels krijgt. Voeg hieraan de monchou toe en maal het geheel nu nogmaals. Je zult zien dat de kruimels aan elkaar gaan plakken. Zodra dit gebeurd, schenk je de kruimels in een schaal.
- Rol van de koekkruimels circa 14 balletjes en laat ze minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
De truffels in chocolade dopen
- Als de truffels voldoende zijn gekoeld, kun je beginnen met het smelten van de chocolade. Hak hiervoor de chocolade fijn. Smelt 100 gram van de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron. Haal het schaaltje van het vuur of uit de magnetron, en voeg de overige gehakte chocolade toe. Meng dit erdoorheen.
- Doop nu de truffels in de chocolade, je kunt hiervoor eventueel een lepel gebruiken, en leg ze op een bakpapiertje.
- Zodra ze voldoende zijn gekoeld zodat je ze vast kunt pakken, doop je ze nogmaals in de chocolade en leg je ze weer op een bakpapiertje.
- Als ze voldoende zijn afgekoeld kun je ze op een bord of in een doosje bewaren totdat je ze op gaat eten.
- Geniet van je Oreo truffels met witte chocolade!
Kijk hier voor nog meer high tea recepten.