Paasbrownies

Paasbrownies
Gebakjes – ? 30 min + 35-40 min oventijd + afkoelen – ? 12 stuks

Speciaal voor Pasen heb ik deze geweldige paasbrownies gemaakt! Deze brownies zijn extra speciaal, doordat er paaskoekjes en paaseitje in zijn verwerkt. Dit zorgt voor nog meer smaak en het ziet er super leuk uit! Deze brownies zijn heerlijk smeuïg van binnen en lichtkrokant van buiten, precies zoals ik ze het liefst eet. Het is verleidelijk om de brownies al te gaan eten als ze nog een beetje warm zijn, maar toch zijn deze paasbrownies het lekkerst als ze volledig zijn afgekoeld! Dan is de structuur van de brownie super smeuïg, maar zorgen de paaseitjes die erin zijn verwerkt, wel voor een kleine bite!

Door de eieren samen met de suiker een lange tijd te kloppen, zorg je voor luchtigheid in je brownies, dit vind ik persoonlijk lekkerder. De bruine suiker die je verwerkt in de brownies zorgt voor extra smaak. Ik kon van deze brownies echt blijven eten!

Benodigdheden
  • Vierkante bakvorm (20×20 cm)
  • Bakpapier
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Spatel
Ingrediënten
Voor de koekjes
  • 100 gram pure chocolade (fijngehakt)
  • 200 gram roomboter
  • 195 gram kristalsuiker
  • 90 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 90 gram bloem (gezeefd)
  • 40 gram cacaopoeder (gezeefd)
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Half zakje M&M’s paaseitjes
  • 16 Paas crème koekjes
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je bakvorm lichtjes in met een beetje boter en bekleed zowel de bodem als de randen met bakpapier.
  • Doe de 2 eieren en de eidooier in de mengkom van je keukenmachine samen met beide soorten suiker, het vanille-extract en het zout. Klop het geheel in circa 10 minuten luchtig.
  • Doe de roomboter in een steelpan en smelt deze. Als de roomboter is gesmolten, voeg je de gehakte chocolade toe. Meng deze erdoorheen totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  • Giet de roomboter met de chocolade straalsgewijs bij de eieren en suiker. Meng totdat de chocolade goed is opgenomen.
  • Voeg dan de bloem en het cacaopoeder toe en spatel dit erdoorheen. Dit wordt best een stevige massa.
  • Verdeel de helft van de het browniebeslag over de springvorm en leg hierop de paaskoekjes. Giet dan de rest van het browniebeslag erop en spatel dit er zo overheen, dat alle paaskoekjes goed zijn bedekt. Verdeel de paaseitjes erover en druk ze een beetje aan in het beslag.
  • Zet de paasbrownies in het midden van de oven en bak ze in circa 35 tot 40 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Snijd dan de randen er vanaf, die kunnen een beetje krokant zijn. Snijd vervolgens de brownies in 12 stukken.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer gebakjes!