Sinterklaas fudge met strooigoed

Sinterklaas fudge met strooigoed
Gebakjes -⏱️20 min + 2 uur opstijven -?12-16 stukjes

Deze sinterklaas fudge met strooigoed is één van de sinterklaas recepten op kokenenbakkendoejezo.nl. Deze sinterklaas fudge met strooigoed is een heerlijke sinterklaas lekkernij die eenvoudig te maken is. Je maakt de fudge namelijk klaar in de magnetron. In slechts 20 minuten heb je deze fudge al klaar, alleen moet je de fudge dan nog even laten opstijven in de koelkast. Deze sinterklaas fudge is extra speciaal, omdat je twee verschillende soorten chocolade gebruikt. Bovendien gaat er ook nog speculoos door de witte chocolade, wat de fudge extra lekker maakt! Erg lekker om te serveren bij de koffie of thee, maar ook heerlijk als sinterklaas toetje. Afhankelijk van hoe groot je de fudge snijdt, kun je er circa 12 tot 16 stukjes uit halen.

Benodigdheden
  • Brownieblik
  • Bakpapier
  • Plastic zakje (bijv. een boterhamzakje)
  • Deegroller
Ingrediënten
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 150 gram pepernoten
  • 2 handjes schuimpjes, tum tummetjes etc.
  • 100 gram speculoos
Bereidingswijze
  • Leg een bakpapiertje in het brownieblik.
  • Doe de pepernoten in een plastic zakje en ga er met een deegroller overheen zodat de pepernoten worden gekruimeld. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Snijd de grotere snoepjes ook even grof.
  • We beginnen met het maken van de onderste laag van de fudge. Doe hiervoor de helft van de gecondenseerde melk in een bak die magnetronbestendig is. Hak de melkchocolade grof en voeg deze toe aan de gecondenseerde melk. Zet de bak gedurende 1 minuut in de magnetron op 600 watt. Roer tussendoor een keer door. Als het goed is zal dan de chocolade volledig gesmolten zijn. Het kan zijn dat jouw magnetron net wat anders werkt, houdt dan de chocolade goed in de gaten.
  • Als de chocolade gemengd is met de gecondenseerde melk, schep je de helft van de pepernoten en schuimpjes etc. erdoorheen. Schep nu het geheel in je brownieblik. Je kan zelf kiezen of je de fudge over het gehele brownieblik verspreid of een kleiner gedeelte. Zelf heb ik het over circa 2/3 van het bakblik verdeeld, zodat ik een wat dikkere fudge kreeg. Zet even in de koelkast.
  • Nu is het tijd voor de tweede laag. Smelt hiervoor eerst de speculoos in circa 30 seconde op 600 Watt in de magnetron. Roer even goed door en zet opzij. Verdeel de rest van de gecondenseerde melk weer over een magnetronbestendig bakje. Hak de witte chocolade grof en voeg deze toe aan de gecondenseerde melk. Zet de bak gedurende 1 minuut in de magnetron op 600 watt. Roer tussendoor een keer door. Als het goed is zal dan de chocolade volledig gesmolten zijn. Meng alles goed door elkaar en voeg dan de gesmolten speculoos toe en meng erdoorheen. Het kan zijn dat hierdoor de structuur iets korreliger wordt, maar dit is geen probleem. Voeg dan bijna alle pepernoten en snoepgoed toe (houd een beetje apart voor de bovenkant) en meng dit er ook doorheen.
  • Haal de fudge uit de koelkast en schep de witte chocolade fudge erbovenop. Smeer uit zodat de gehele melkchocolade laag bedenkt is. Verdeel hierover de overgebleven pepernoten en snoepgoed. 
  • Zet de sinterklaas fudge met strooigoed nu voor 2 uur in de koelkast.
  • Snijd in stukjes en je kunt er lekker van genieten!
  • Bewaartip: bewaar de fudge in de koelkast.

Kijk hier voor meer sinterklaas recepten!