Stroopwafel truffels

Stroopwafel truffels
Gebakjes – ? 30 min + 1 uur koelen – ? circa 20 truffels

De laatste tijd ben ik echt een grote fan van truffels. Zo maakte ik eerder al de bastogne truffels (een van mijn best gelezen recepten), de Oreo truffels en carrot cake truffels. Aan dit rijtje voeg ik nu deze overheerlijke stroopwafel truffels toe. Met slechts 3 ingrediënten maak je dit heerlijke “gebakje”. Gehakte stroopwafels meng je met monchou en daar draai je balletjes van. Vervolgens doop je de truffels in de witte chocolade. Zó lekker!

Benodigdheden
  • Hakmolentje
  • Magnetron (optioneel)
Ingrediënten
  • 250 gram stroofwafels + 1 stroopwafel
  • 100 gram monchou
  • 150 gram witte chocolade
Bereidingswijze
De truffels maken
  • Maal de stroofwafels fijn met behulp van de hakmolen, totdat je fijne kruimels krijgt. Voeg hieraan de monchou toe en maal het geheel nu nogmaals. Je zult zien dat de kruimels aan elkaar gaan plakken. Zodra dit gebeurd, schenk je de kruimels in een schaal.
  • Rol van de koekkruimels circa 20 balletjes en laat ze minimaal een uurtje rusten in de koelkast of een half uurtje in de diepvries.
De truffels in chocolade dopen
  • Als de truffels voldoende zijn gekoeld, kun je beginnen met het smelten van de chocolade. Hak hiervoor de chocolade fijn. Smelt 100 gram van de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron. Haal het schaaltje van het vuur of uit de magnetron, en voeg de overige gehakte chocolade toe. Meng dit erdoorheen.
  • Doop nu de stroopwafel truffels in de chocolade. Je kunt hier het beste een vork voor gebruiken, want dan loopt de overige chocolade door de gaten heen. Leg je truffels met behulp van je vork op een bakpapiertje.
  • Als de chocolade is uitgehard, kun je ze op een bord of in een doosje in de koelkast bewaren totdat je ze op gaat eten.
  • Geniet van je stroopwafel truffels gedoopt in witte chocolade!

Kijk hier voor nog meer high tea recepten.