Bladerdeeghapjes met groene asperges

Bladerdeeghapjes met groene asperges
Hartig -⏱️30 min -?4 personen

Dit is echt het seizoen voor groene asperges. Daarom deel ik vandaag dit recept voor een bladerdeeghapjes met groene asperges. Eigenlijk is het heel eenvoudig om te maken, maar het ziet er wel heel luxe uit! De smaak van de groene asperges komt goed tot zijn recht en je proeft ook goed de gebruikte kruiden. Je kunt het eten als lunch, maar het is ook lekker als bijgerecht tijdens een de borrel!

Ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 100 gram groene asperge(tips)
  • 100 gram roomkaas natural
  • 60 gram crème fraîche
  • 5 gram verse kruiden (munt, koriander, basilicum)
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C en leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  • Breng een pan met water aan de kook voor de groene asperges. Zelf heb ik gekozen om groene aspergetips te gebruiken, omdat ik dit het lekkerste gedeelte van de asperges vindt. Snijd het onderste gedeelte eraf en snijd vervolgens de groene asperges doormidden. Kook de asperges voor 3 minuten en giet ze daarna af. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de kruiden fijn. Meng de kruiden met de roomkaas en de crème fraîche. Pers de knoflook boven het mengsel uit en roer alles goed door elkaar.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier en verdeel het roomkaasmengsel over de vier plakjes. Leg bovenop het roomkaasmengsel de groene asperges en plaats de bladerdeeghapjes met groene asperges in het midden van de oven. Bak de bladerdeeghapjes goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 20 minuten.
  • Snijd intussen de parmaham door de helft.
  • Haal de plaattaart uit de oven en leg er de plakjes Parmaham op.

Kijk hier voor meer borrelhapjes!