Bloemkoolquiche zonder deeg
Hoofdgerecht – ? 20 min + 40-50 min oven – ? 3-4 personen
Ik wilde een keer een quiche proberen zonder deeg, om te kijken of dit net zo lekker zou zijn. Ik moet zeggen, deze bloemkoolquiche zonder deeg smaakt erg lekker en ik miste het deeg ook echt niet. Deze bloemkoolquiche zonder deeg heeft al zoveel smaak van zichzelf, dat de smaak van het roomboter bladerdeeg niet echt miste. Deze quiche vult erg goed en is lekker romig door de combinatie van ei, crème fraîche en zuivelspread. De spekblokjes zorgen voor een lekkere zoutige smaak en de combinatie van kerrie en bloemkool is echt heerlijk in deze quiche!
Benodigdheden
- Ronde springvorm van 22-25 cm
- Vergiet/Zeef
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 paprika
- 100 gram (oude) kaas
- 5 eieren
- 75 gram crème fraîche
- 50 gram zuivelspread bieslook
- 1 rode ui
- 2 tl kerrie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm dan de oven voor op 180°C en vet je bakvorm in met boter.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in 8 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes en de rode ui in kleine stukjes. Bak in de tussentijd de spekjes in een pan in circa 5 minuten.
- Voeg na 5 minuten de paprika en de rode ui toe en bak 3 minuten mee.
- Doe zowel de bloemkool als het paprika-spekjes mengsel in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Maak in de tussentijd de saus door 5 eieren te klutsen met behulp van een garde. Voeg de crème fraîche en de zuivelspread toe en meng dit erdoorheen. Voeg 60 gram van de geraspte kaas toe en meng dit er ook doorheen.
- Meng je saus met de groenten en verdeel het mengsel gelijkmatig over je springvorm. Garneer met rest van de geraspte kaas en zet je bloemkoolquiche zonder deeg in het midden van de oven.
- Bak de quiche in circa 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de quiche in punten en ga er lekker van genieten!
Kijk hier voor meer hartige recepten!