Flammkuchen met BBQ chicken

Flammkuchen met BBQ chicken
Hartig – ? 35 min + 15 min oventijd – ? 3-4 personen

Flammkuchen met BBQ chicken, ideaal comfortfood als je het mij vraagt! Om het een beetje makkelijker te maken, heb ik gebruik gemaakt van een rol vers flammkuchendeeg. Dit deeg is flinterdun, waardoor de bodem lekker krokant is na het bakken. Deze flammkuchen is belegd met crème fraîche, paprika en rode ui. Daarnaast heb ik een pulled chicken gemaakt met een zelfgemaakte BBQ saus. Dit leg je erbovenop en garneer je met wat geraspte kaas. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten
  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 rode paprika
  • 1 grote rode ui
  • 75 gram geraspte (oude) kaas
  • 1 kipfilet
  • 1/2 ui
  • 50 ml water
  • 4 el ketchup
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el worcestersaus
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/2 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook je kipfilet in 15 minuten gaar in een pan met voldoende kokend water.
  • Maak ook direct de BBQ saus. Snipper hiervoor de ui en doe die samen met het water, de witte wijnazijn, de mosterd, de bruine suiker, de ketchup, de worcestersaus en het paprikapoeder in een steelpannetje. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat het geheel op laag vuur koken gedurende 15 minuten. Roer regelmatig even door.
  • Als de kip aan het koken is en de BBQ saus staat te pruttelen, kun je de paprika in stukjes snijden en de rode ui in dunne ringen.
  • Als je kip klaar is met koken, maak je er pulled chicken van. Dit doe je door met twee vorken de kipfilet uit elkaar te trekken, waardoor draadjes kip ontstaan.
  • Meng de kip en de BBQ saus door elkaar.
  • Rol je flammkuchendeeg uit en bestrijk met de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verdeel de paprika en de rode ui over de flammkuchen en leg hierop de pulled chicken in BBQ saus. Garneer met de geraspte kaas.
  • Bak de flammkuchen met BBQ chicken goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 15 minuten. Houd de laatste minuten even goed in de gaten of de flammkuchen niet te donker wordt.
  • Snijd in stukken en je kunt heerlijk gaan genieten.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer hartige recepten!