Hartige taart bobotie style

Hartige taart bobotie style
Hoofdgerecht – ? 25 min + 30 min oven – ? 3-4 personen

Als je fan bent van hartige taart en bobotie, dan is deze hartige taart bobotie style echt iets voor jou! Deze hartige taart heeft namelijk een vulling van bobotie. Bobotie is een gerecht uit Zuid-Afrika dat bestaat uit gehakt, sperziebonen en kruiden. In het gehaktmengsel zit wit brood en crème fraîche verwerkt, om het gerecht te binden en extra romig te maken. Deze hartige taart bobotie style is echt het proberen waard!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 22-25 cm
Ingrediënten
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 witte sneetjes brood
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 3 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm lichtjes in.
  • Snipper de ui en schil de appels en snijd in blokjes.
  • Dop de sperziebonen en kook ze 8 minuten.
  • Haal het bladerdeeg alvast uit de oven zodat dit kan ontdooien. Leg het brood in de melk en zet even opzij.
  • Verwarm intussen een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt. Voeg dan de ui toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Knijp intussen de melk uit het brood en prak het brood fijn met behulp van een vork. Zet de uitgeknepen melk even opzij.
  • Voeg het brood samen met de appel appelstukjes, de kurkuma, de kerrie, de rozijnen en de crème fraîche toe aan het gehakt. Meng goed door elkaar en bak even 2 minuten mee.
  • Giet de sperziebonen af en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Meng dit ook nog even goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Bekleed je springvorm met het bladerdeeg zodat de gehele springvorm is bekleed. Snijd het teveel aan bladerdeeg weg met een mes.
  • Schep het gehaktmengsel in de springvorm en druk even goed aan. Kluts de eieren samen met de overgebleven melk en giet dit over het gehaktmengsel.
  • Bak de hartige taart bobotie style af in het midden van de oven in circa 30 minuten.
  • Haal na 30 minuten uit de oven en snijd in stukken. Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hartige recepten!