Hartige taart bolognese

Hartige taart bolognese
Hoofdgerecht – ? 20 min + 1 uur stoven + 35-40 min oven – ? 2-3 personen

Deze hartige taart bolognese is perfect voor iedereen die houdt van de bolognesesaus. Eigenlijk is het niks anders dan bladerdeeg gevuld met een overheerlijke bolognesesaus. Voor deze hartige taart heb ik geen gebruik gemaakt van eieren, dus dit is ook perfect voor iedereen die geen ei mag. De saus is gevuld met gehakt, een Italiaanse groentenmix en passata. Tot slot voeg je kaas toe bovenop de taart, om het extra lekker te maken!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 22-25 cm
  • Vergiet/Zeef
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 400 gram Italiaanse groentenmix
  • 500 ml passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotten
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl rozenmarijn
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snipper de sjalotten en pel de knoflookteentjes. Snijd de knoflookteentjes fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg hieraan de sjalotjes en de knoflook toe. Bak 2 minuten. Voeg dan het rundergehakt toe en rul dit in circa 5 minuten. Voeg dan de groentenmix toe en bak 4 minuten mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak dit 1 minuut mee.
  • Giet dan de passata erbij en voeg ook de tijm, rozenmarijn en de laurierblaadjes toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus een uurtje pruttelen op laag vuur.
  • Als de saus bijna klaar is verwarm je de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het hartige taartdeeg,
  • Ontdooi je hartige taartdeeg en vet je springvorm lichtjes in. Bekleed je springvorm met het deeg.
  • Verdeel de bolognesesaus over de springvorm en klap eventueel overgebleven deeg naar binnen. Garneer met de geraspte kaas.
  • Bak de taart goudbruin en gaar in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten.
  • Snijd je hartige taart bolognese in stukken en geniet ervan!

Kijk hier voor meer hartige recepten!