Hartige taart met broccoli, prei en spekjes
Hoofdgerecht -⏱20 min + 30-35 min oven -?3-4 personen
Hartige taart met broccoli, prei en spekjes, ik ben er dol op! Hartige taarten zijn vaak eenvoudig om te maken en erg lekker in combinatie met een soepje. Voor mij is een quiche, bijvoorbeeld in de vorm van een hartige taart met broccoli, echt een gerecht voor de zondag. Ik heb dan niet altijd zin om te koken, maar wel om iets lekker te eten!
Deze hartige taart met broccoli en spekjes garneer je met prei en breng je op smaak met een saus van ei, crème fraîche en kaas. Dit zorgt er ook voor dat de hartige taart met prei en spekjes goed bindt. Voor extra smaak, strooi je op het eind ook nog wat geraspte kaas over de hartige taart met prei!
Benodigdheden
- Ronde springvorm van 22-25 cm
- Garde
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans hartige taart (je gebruikt alleen het deeg)
- 1 broccoli
- 1/2 prei
- 2 uitjes
- 150 gram spekjes
- 100 gram geraspte kaas
- 3 eieren
- 100 gram crème fraîche
- 50 ml melk
- Zout&Peper
- Boter om in te vetten
Bereidingswijze
- Maak eerst de bodem van je hartige taart. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking en verwarm dan de oven voor op 200°C.
- Snipper de uitjes, snijd de halve prei in ringetjes en de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli twee minuten in een pannetje met water. Giet af en laat even uitdampen.
- Zet ook een koekenpan op laag vuur en voeg de spekjes toe. Zodra er een beetje vet van de spekjes afkomt (na circa 1 minuut) voeg je de ui toe. Bak het geheel circa 3 minuten. De spekjes hoeven niet krokant te zijn. Leg een keukenpapiertje op een bord en verdeel hierover de spekjes en de ui, zodat dit uit kan lekken.
- Maak de saus door 3 eieren te klutsen met behulp van een garde. Voeg de crème fraîche, de melk en 40 gram van de geraspte kaas toe en meng het erdoorheen. Breng op smaak met peper.
- Vet je bakvorm lichtjes in en verdeel je deeg over de bodem en creëer een laag randje rondom.
- Meng je saus met de spekjes en de broccoli en verdeel het mengsel gelijkmatig over je springvorm. Garneer met de prei ringetjes en de rest van de geraspte kaas.
- Bak de hartige taart in circa 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de hartige taart in punten en ga er lekker van genieten!
Kijk hier voor meer hartige recepten!