Spinazie-ricottataart met spekjes

Spinazie-ricottataart met spekjes
Hoofdgerecht – ? 20 min + 35 min oven – ? 4 personen

Een hartige taart op zijn tijd is heel erg lekker. Deze spinazie-ricottataart met spekjes is super lekker van smaak. In de taart zitten ook nog paprika en zongedroogde tomaatjes verwerkt, voor extra veel groenten. De ricotta en de Parmezaanse kaas zorgen voor een romige hartige taart en de spekjes geven de spinazie-ricottataart een zoutige smaak. De taart maak je eenvoudig met een rol vers bladerdeeg of bladerdeegvellen.

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 22-25 cm
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg of 7 plakjes bladerdeeg
  • 450 gram spinazie
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram spekblokjes
  • 4 eieren
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm lichtjes in.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Bak de spekjes in circa 5 minuten licht krokant in een pan op middelhoog vuur en laat ze dan even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een (wok)pan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur in circa 3 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak 4 minuten mee. Tot slot mag de spinazie erbij. Bak het geheel net zolang tot dat alle spinazie is geslonken.
  • Doe het geheel in een vergiet en laat de spinazie even uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof en voeg toe aan de spinazie samen met de gebakken spekjes.
  • Klop in een mengkom de eieren los en voeg hieraan de ricotta toe. Klop het geheel en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Meng alles even goed door elkaar.
  • Verdeel het bladerdeeg over de springvorm en snijd overhangend bladerdeeg ervan af. Schep het spinaziemengsel in de springvorm en giet het ei-ricottamengsel erover. Bak de hartige taart goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 35 minuten.
  • Geniet van de spinazie-ricottataart met spekjes!

Kijk hier voor meer hartige recepten!