Aardbeien chocolade kwarktaart

Aardbeien chocolade kwarktaart
Taart – ? 1 uur + nacht in koelkast – ? 8-10 taartpunten

Om eerlijk te zijn, had ik nog nooit zelf een kwarktaart gemaakt. Ik kon niet kiezen welke smaak kwarktaart ik wilde maken, dus ik heb gekozen om twee smaken te combineren tot een aardbeien chocolade kwarktaart. Best of both worlds zou ik zeggen. Aardbeien en chocolade gaan heel goed samen, dat merk je ook in deze kwarktaart.

Deze aardbeien chocolade kwarktaart maak je op basis van volle kwark en slagroom. Dit zorgt ervoor dat de kwarktaart lekker romig is. De kwarktaart blijft zo strak, doordat je er gelatine in verwerkt. Laat de aardbeien chocolade kwarktaart een nachtje opstijven in de koelkast, dan is de taart op zijn best.

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 20 cm
  • Keukenmachine/mixer
  • Foodprocessor (optioneel)
Ingrediënten

Voor de bodem

  • 140 gram koffieleutjes
  • 40 gram roomboter

Voor de vulling

  • 500 gram volle kwark
  • 250 gram slagroom
  • 250 gram aardbeien (diepvries)
  • 150 gram melkchocolade
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 citroen

Garnering

  • Paar aardbeien
Bereidingswijze

Voor de bodem

  • Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje.
  • Smelt de roomboter in een pannetje.
  • Maak intussen de koffieleutjes fijn met behulp van een foodprocessor of doe de koekjes in een zakje en gebruik een deegroller om ze fijn te maken.
  • Doe de koffieleutjes bij de roomboter in het pannetje en roer het goed door elkaar.
  • Verdeel de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.

Voor de vulling

  • Laat vier blaadjes gelatine weken in een kom met koud water (zie de verpakking voor hoe lang dit moet). Pers het sap van een halve citroen uit in een pannetje en verwarm het op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het pannetje met het citroensap. Roer het goed door zodat alle gelatine is opgenomen in het citroensap en laat even afkoelen.
  • Smelt nu de melkchocolade in de magnetron of doe dit au bain-marie. Zet even apart, zodat het straks niet meer te warm is.
  • Mix de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Voeg dan de kwark toe en meng dit er kort doorheen (circa 1 minuut).
  • Doe de helft van het slagroom-kwark mengsel in een mengkom. Voeg hieraan het citroensap met de gelatine toe samen met de gesmolten melkchocolade. Schep het geheel goed door elkaar met behulp van een spatel. Giet het kwarkbeslag op de koekbodem en strijk het even glad met behulp van de spatel. Zet voor een half uurtje in de koelkast zodat het mengsel alvast een beetje kan opstijven.
  • Doe nu nogmaals 4 gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  • Doe de aardbeien samen met het sap van de andere halve citroen in een steelpannetje en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat het geheel 10 minuten koken, schep regelmatig om.
  • Doe de aardbeien(jam) in een zeef boven een mengkom en druk de aardbeien(jam) erdoor. Wat achterblijft in de zeef kan weg worden gegooid. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit bij de aardbeienjam. Meng het er goed doorheen totdat de gelatine is opgenomen in de jam. Zet de mengkom even apart en laat iets afkoelen.
  • Voeg na 10 minuten de aardbeienjam uit de mengkom toe aan het slagroom-kwark mengsel en meng het goed door elkaar met behulp van een spatel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en giet het aardbeien-kwarkmengsel in de springvorm bovenop de chocoladelaag. Strijk even glad met behulp van de spatel.
  • Zet de aardbeien chocolade kwarktaart een nacht in de koelkast.

Garneren

  • Garneer de taart met een aantal aardbeien en dan kan de taart worden aangesneden.
  • Geniet ervan!

Bewaaradvies: bewaar deze aardbeien chocolade kwarktaart in de koelkast. Dan kun je de taart circa 4 dagen serveren.

Tip: kijk hier voor meer taart recepten!