Schwarzwalder Kirsch taart

Schwarzwalder Kirsch taart
Taart – ? 1 uur + 2 uur wachten – ? 12 taartpunten

Deze taart is een variant op de Schwarzwalder Kirsch taart. Deze taart maak je namelijk eenvoudig met een kersenjam, die de taart een zoete smaak geeft. Bovendien hoef je er niet speciaal een flesje Kirsh voor te kopen, want deze heb ik in dit recept weggelaten. Deze taart bouw je op met 3 laagjes chocolade cake met daartussen kersenjam en slagroom. De taart werk je af met geraspte pure chocolade en een paar kersen. Als je een zoetekauw bent en chocolade erg lekker vindt, dan is deze taart echt iets voor jou!

Benodigdheden
  • 2 of 3 ronde springvormen van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Taartroosters
  • Taartkarton (optioneel)
Ingrediënten

Voor de taart

  • 300 gram kristalsuiker
  • 270 gram bloem (gezeefd)
  • 230 ml karnemelk
  • 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 50 gram cacao (gezeefd)
  • 2 eieren (L)
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 tl baking soda

Voor de afwerking

  • 1 pot kersenjam (370 gram)
  • 750 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 2 zakjes klopfix
  • Een paar (diepvries)kersen
  • 75 gram pure chocolade (geraspt)
Bereidingswijze

Voor de taart

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Als je 3 taartvormen hebt, vet je ze allemaal in met boter en bekleed je de bodem van de taartvorm met bakpapier. Als je er 1 of 2 hebt, dan bak je de taart één voor één af.
  • Klop de boter samen met de suiker in de keukenmachine in 3 tot 4 minuten heel licht en luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe. Doe eerst één ei erbij en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Schraap in de tussentijd een keer de wand van je mengkom schoon.
  • Nu mogen de bloem en de karnemelk erbij, dit gaat in 5 fasen. Doe eerst 90 gram van de gezeefde bloem erbij en klop het goed door. Voeg dan de helft van de karnemelk toe en meng het geheel weer. Nu mag er weer 90 gram bloem bij gevolgd door de karnemelk en het laatste gedeelte van de bloem. Zorg dat je tussen iedere fasen het geheel goed doorklopt, voordat je naar de volgende stap gaat.
  • Voeg dan het cacaopoeder, het zout en het vanille-extract toe en meng het geheel. Meng de witte wijnazijn met de baking soda in een apart bakje, je zult zien dat dit gaat bruisen. Voeg dit bij het beslag en meng het geheel voor de laatste keer goed door.
  • Bak de taart af in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten. De taart is goed als het gebak van de wand loslaat en het midden van de taart stevig aanvoelt.
  • Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de springvorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster (dit duurt ongeveer 2 uur). Leg de taarten met de bovenkant naar beneden.

Voor slagroom

  • Klop de slagroom stijf met de suiker en de zakjes klopfix.

Taart opbouwen

  • Snijd de afgekoelde cake plakken recht met behulp van een mes.
  • Leg één plak taart op een taartkarton of op een bord. Smeer de helft van de jam op de taart en smeer daarop een 1 cm dikke laag slagroom. Leg dan de volgende taartplak erop. Herhaal dit nogmaals. Leg dan de laatste taartplak erbovenop. Doe een beetje slagroom in een spuitzak (circa 5 eetlepels) en zet even apart. Smeer de hele taart af met de overgebleven slagroom.
  • Bedek de zijkanten en de bovenkant van de taart voorzichtig met de geraspte chocolade. Spuit toefjes slagroom op de buitenste rand van de taart en leg om en om op de toefjes een kers.
  • Geniet van je heerlijk Schwarzwalder Kirsch taart!

Bewaaradvies: de taart kun je in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren.

Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!