Smeuïge chocoladetaart
Taart – ⏱️ 10 min + 30-35 min oventijd – ? 6-8 stukken
Deze smeuïge chocoladetaart is echt fantastisch. Het maken van het beslag kost je slechts 10 minuten en de taart zelf hoeft maar 30 tot 35 minuten in de oven. Bovendien is deze taart warm erg lekker, dus je hoeft ook niet lang te wachten met afkoelen. Ook voor iedereen die denkt niet echt taarten te kunnen bakken, dit moet echt lukken! Simpeler dan dit kan het namelijk eigenlijk niet. Je hebt ook maar weinig keukenspullen nodig, dus ook dat is ideaal!
De taart is op zijn lekkerst als de buitenkant net een beetje krokant is en zodra je hem opensnijdt, de chocolade eruit komt vloeien. Deze smeuïge chocoladetaart is ook leuk om te serveren als toetje met een bolletje ijs erbij!
Benodigdheden
- Ronde springvorm van 20 cm
- Bakpapier
- Kwastje
- Spatel
Ingrediënten
- 400 gram kristalsuiker
- 160 gram roomboter
- 135 gram bloem
- 65 gram cacao
- 4 medium eieren
- 1/2 tl zout
- Poedersuiker (optioneel)
- Bakboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm lichtjes in met een kwastje.
- Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
- Meng de suiker met de bloem de cacao en het zout door elkaar in een grote mengkom. Voeg hieraan de gesmolten roomboter toe en spatel alles goed door elkaar.
- Voeg dan de eieren toen en meng dit er wederom goed doorheen met de spatel.
- Giet alles in de bakvorm en tik een paar keer met de bakvorm tegen het keukenblad zodat de luchtbelletjes verdwijnen.
- Plaats de taart in het midden van de oven en bak circa 30 tot 35 minuten, totdat de buitenkant krokant aanvoelt.
- Laat even 5 minuten zitten in de vorm en snijd de rand dan voorzichtig los met een mes.
- Haal de rand er vanaf, garneer met wat poedersuiker en snijd de smeuïge chocoladetaart in stukken. Erg lekker om meteen warm te eten!
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer taart recepten!