Zelfgemaakte vanillesaus
Toppings en vullingen – ? 15 min + afkoelen – ? 1 bakje
Dit recept voor een zelfgemaakte vanillesaus is heel eenvoudig om te volgen en binnen 15 minuten heb je deze zelfgemaakte vanillesaus klaar. De structuur is heerlijk romig door het gebruik van de slagroom en volle melk. Voor dit recept heb ik een vanillestokje gebruikt. Dit is wat duurder, maar geeft wel een perfecte smaak aan deze saus. Deze saus is erg lekker in combinatie met een zelfgemaakte apfelstrudl!
Benodigdheden
- Garde
- Vershoudfolie
Ingrediënten
Voor het deeg
- 200 ml slagroom
- 200 ml volle melk
- 80 gram kristalsuiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze
- Doe de slagroom samen met de melk in een steelpan en doe daar ook de helft van de suiker bij. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de slagroom en doe ook het stokje er zelf bij. Breng het geheel op laag vuur bijna aan de kook.
- Doe de eidooiers samen met de rest van de suiker in een mengkom en klop dit door elkaar met behulp van een garde.
- Als de slagroom en de melk bijna koken, haal je het vanillestokje eruit.
- Schenk een klein beetje van de slagroom-melk bij de eidooiers en meng dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de rest van het slagroom-melk mengsel toe en klop dit er ook doorheen.
- Maak je pannetje schoon en schenk hier alles weer terug in. Zet je pannetje op laag vuur en blijf je saus met een garde kloppen, net zolang tot je saus een beetje indikt.
- Schenk de zelfgemaakte vanillesaus over in een schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de saus af met vershoudfolie, leg dit echt op de saus. Dit voorkomt dat er een velletje op de saus komt. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Tip: erg lekker in combinatie met een zelfgemaakte apfelstrudl.
Kijk hier voor nog meer toppings en vullingen.