Bananenbrood met golden spices
Dit bananenbrood met golden spices is niet alleen ontzettend lekker, maar ziet er ook nog een prachtig uit. De golden spices geven dit bananenbrood namelijk niet alleen een heerlijke kruidige smaak, maar ook een gouden kleur. Het leuke en fijne aan dit gezonde bananenbrood is, dat er geen ei aan is toegevoegd. Dit is prettig voor iedereen die geen ei mag. Ook kun je het recept maken met plantaardige melk en daardoor van dit bananenbrood een volledig vegan bananenbrood maken. Het is een heerlijk smeuïg brood dat zoet is door de gepureerde appel, de honing en de dadels. Wil je een nog zoetere smaak geven aan je bananenbrood, gebruik dan overrijpe bananen.
Bananenbrood met golden spices bereiden
Verwarm de oven voor en bekleed je bakblik met bakpapier. Wel je dadels in een schaaltje met kokend water. Snijd je appel in kleine stukjes. Voeg de kaneel toe samen met wat water en zet voor twee minuten in de magnetron. Heb je geen magnetron? Dan kun je de appel met de kaneel en het water ook zacht laten worden in een klein pannetje. Pureer de appel glad zodra deze zacht is geworden. Prak de bananen met een vork en voeg hieraan de gepureerde appel toe. Haal de dadels uit een het water en hak ze tot kleine stukjes in een hakmolentje. Voeg de dadelstukjes samen met de melk toe aan het banaanmengsel en meng erdoorheen. Meng in een ander kommetje de baking soda met de appelazijn. Voeg dit toe aan het banaanmengsel samen met het vanille-extract, het meel, de honing, de golden spices en een snufje zout. Meng het geheel goed door elkaar totdat een mooi beslag ontstaat. Verdeel het beslag over je cakeblik en bak je bananenbrood goudbruin en gaar in het midden van de oven. Geniet ervan!
Bananenbrood met golden spices
Benodigdheden
- Cakeblik 25 cm
- Bakpapier
- Hakmolentje
- mengkom
- Vork
Ingrediënten
- 250 gram speltbloem
- 60 gram dadels
- 3 overrijpe bananen
- 50 ml plantaardige melk
- 25 gram honing
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 1,5 el golden spices
- 1 el water
- 2 el appelazijn
- 1 tl bakingsoda
- 1 tl vanillearoma/vanille-extract
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je bakblik met het bakpapier.
- Doe de dadels in een schaaltje en zet ze onder kokend water. Laat 5 tot 10 minuten wellen.
- Schil de appel en snijd in hele kleine stukjes. Voeg de kaneel toe samen met de eetlepel water. Zet voor 2 minuten in een magnetron of warm op in een klein pannetje totdat de appel zacht is. Doe vervolgens de appel in een hakmolentje en pureer glad. Je kunt dit eventueel ook met een staafmixer doen.
- Doe de bananen in de mengkom en prak ze met behulp van een vork. Voeg de gepureerde appel toe en roer dit erdoorheen.
- Haal de dadels uit het water en doe ze in het hakmolentje. Hak tot kleine stukjes en voeg ze toe aan de mengkom samen met de melk en roer dit erdoorheen.
- Meng in een apart kommetje de baking soda met de appelazijn.
- Doe nu het vanille-extract samen met het baking soda, het meel, de honing, de golden spices en het snufje zout bij de bananen. Meng alles goed door elkaar, totdat er een mooi beslag ontstaat. Verdeel het beslag over je cakeblik en strijk glad.
- Bak het bananenbrood met golden spices in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 45 minuten.
- Snijd in plakken en geniet ervan. Erg lekker met bijvoorbeeld amandelpasta of hazelnootpasta.