Bananenbrood met witte chocolade

Bananenbrood met witte chocolade
Tussendoortje – ⏱ 15 min + 40 min oven + 1 uur afkoelen – ? 14 taartpunten

Bananenbrood met witte chocolade, een ideaal recept voor een tussendoortje als je overrijpe bananen hebt liggen. Ik vind het altijd erg zonde om bananen weg te gooien. Want hoe bruiner ze zijn, hoe zoeter ze worden. En dan zijn de bananen perfect om mee te bakken. Dit bananenbrood met witte chocolade is verder gevuld met cranberries. Dit is een heerlijke combinatie. Tot slot gaat er ook nog een beetje gesmolten chocolade over het bananenbrood.

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 20 cm
  • Bakpapier
  • Garde (optioneel)
  • Kwastje
  • Spatel
Ingrediënten
  • 200 gram bloem + beetje extra
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram gedroogde cranberries + een paar extra
  • 70 gram witte chocolade
  • Bakboter voor het invetten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de springvorm in met een beetje bakboter en bekleed de bakvorm vervolgens met het bakpapier. Doe een beetje bloem in de springvorm en klop even rond.
  • Doe 3 bananen in een mengkom en prak helemaal fijn met een vork. Voeg dan de eieren toe en klop dit er met een garde doorheen. Doe dan de Griekse yoghurt erbij en meng dit er ook goed doorheen. Dan mag het vanille-extract, de bloem en het bakpoeder erbij. Klop dit er wederom met een garde doorheen.
  • Hak 50 gram van de witte chocolade grof en voeg toe aan de mengkom. Doe ook de cranberries erbij. Spatel dit er goed doorheen.
  • Stort het beslag in de springvorm en strijk glad.
  • Zet het bananenbrood met witte chocolade en cranberries in het midden van de oven en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en laat even 5 minuten afkoelen in de springvorm. Haal dan het bananenbrood uit de springvorm en laat dan volledig afkoelen.
  • Smelt de overige witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Garneer dit over het bananenbrood en strooi er nog een paar cranberries over.
  • Snijd in circa 12 tot 14 punten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer gezonde tussendoortjes.