Bananenbrood repen
Tussendoortje – ? 15 min + 30 min oven – ? 12 repen
Ik heb thuis altijd bananen liggen. Het probleem is, dat ze er soms te lang liggen. Hierdoor worden de bananen bruin en overrijp. Het is zonde om ze weg te gooien, want dan zijn ze echt perfect om een bananenbrood mee te maken! Deze keer koos ik voor bananenbrood repen op basis van amandelmeel, gevuld met pure chocolade en bestrooid met pecannoten. Deze bananenbrood repen zijn heerlijk zoet doordat er drie overrijpe bananen in gaan, dadels en wat agavesiroop. Wat mij betreft een heerlijk en gezond tussendoortje.
Benodigdheden
- Brownievorm van 28×18 cm
- Bakpapier
- Garde (optioneel)
- Kwastje
- Hakmolentje
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 3 bananen
- 3 eieren
- 60 gram dadels
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 50 gram pure fijngehakte chocolade (min. 70%)
- 25 gram pecannoten
- 1 el agavesiroop
- Snufje zout
- Bakboter voor het invetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de bakvorm in met een beetje bakboter en bekleed de bakvorm vervolgens met het bakpapier.
- Kook een beetje water. Doe de dadels in een bakje en giet hierover het kokende water. Wel de dadels 5 minuten.
- Doe 3 bananen in een mengkom en prak helemaal fijn met behulp van een vork. Voeg hieraan de eieren toe en meng deze er doorheen met behulp van een vork of garde. Doe dan het zout en de koek- en speculaaskruiden erbij.
- Knijp het water uit de dadels en doe deze in het hakmolentje. Maal helemaal fijn en voeg de dadels dan toe aan de mengkom.
- Doe ook het amandelmeel en het bakpoeder erbij en meng alles goed door elkaar tot een mooi beslag. Doe tot slot de grofgehakte chocolade erbij en meng nogmaals kort door elkaar.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad.
- Hak de pecannoten grof en verdeel deze over het bananenbrood.
- Bak het bananenbrood in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 30 minuten.
- Laat het bananenbrood 10 minuutjes afkoelen in de vorm en haal het brood er dan uit. Laat volledig afkoelen en snijd vervolgens in 12 repen.
- Geniet van je bananenbrood repen!
Kijk hier voor nog meer gezonde tussendoortjes.