Pistache bliss balls

Pistache bliss balls

Deze pistache bliss balls zijn echt een overheerlijk tussendoortje. Voor deze bliss balls heb ik gebruik gemaakt van barhi dadels. In de Westerse cultuur is deze vrucht nog niet zo bekend, terwijl deze wel erg lekker en gezond is! De barhi dadel is vernoemd naar de Arabische hete wind, ook wel barh genoemd. Ten opzichte van bijna alle andere dadels is de Barhi dadelijk niet gedroogd. Deze dadel heeft een zoet-sappige en frisse smaak en kan perfect los worden gegeten, maar ook goed worden verwerkt in taarten, jam en zo ook in deze bliss balls met pistache.

Pistache bliss balls bereiden

Voor dit recept heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Ik vind deze bliss balls met barhi dadels een heerlijk gezond tussendoortje, wat ook perfect samen gaat met een kopje koffie of thee. Maal eerst de walnoten samen met de cashewnoten en de helft van de pistachenootjes fijn. Voeg dan de ontpitte dadels toe samen met het vanille-extract, de kaneel, de honing en het snufje zout en mix het geheel. Nu is alles mooi gemalen en kun je er balletjes van rollen. Hak de rest van de pistachenootjes fijn en rol hier de balletjes doorheen. Super makkelijk om te maken en nog lekkerder om op te eten!

Pistache bliss balls

Pistache bliss balls

Heerlijke pistache bliss balls, om je extra energie te geven. Gemaakt met overheerlijk bahri dadels.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Tussendoortje
Personen 16 balletjes

Benodigdheden

  • Hakmolentje

Ingrediënten
  

  • 80 gram pistachenoten
  • 60 gram walnoten
  • 40 gram cashewnoten
  • 180 gram barhi dadels
  • 3 tl honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 tl kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Doe de walnoten samen met de cashewnoten en de helft van de pistachenootjes in het hakmolentje. Maal helemaal fijn.
  • Verwijder de pit van de dadels en voeg de dadels vervolgens toe samen met de honing, het vanille-extract, de kaneel en een snufje zout. Mix het geheel nogmaals totdat alles goed is vermengd en fijngemalen is.
  • Verdeel het "deeg" in 16 gelijke stukjes en rol tot balletjes.
  • Hak de overgebleven pistachenootjes fijn en rol hier de balletjes doorheen.
  • Geniet ervan!