Tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen

Waarom moeten we voor sommige recepten tomaten ontvellen? Dit heeft ermee te maken dat de velletjes van de tomaat moeilijker oplossen. Vooral in recepten voor soepen en sauzen kan dit vervelend zijn. Tomaten ontvellen is helemaal niet moeilijk! Hieronder de stappen die je moet doorlopen:

  1. Kook water in een waterkoker of in een ruime pan
  2. Maak de tomaten schoon en haal de kroontjes van de tomaten af.
  3. Maak aan de bovenkant een kruisje in de tomaten, zorg ervoor dat deze niet te klein is.
  4. Leg de tomaten in een pan en zet deze op laag vuur. Giet over deze tomaten het kokende water uit de waterkoker en zorg ervoor dat de tomaten onder het water komen te staan. Heb je een pan met water gekookt? Leg hier dan voorzichtig de tomaten in.
  5. Nu is het vooral even afwachten. Je ziet vanzelf wanneer de velletjes van de tomaten los beginnen te laten. Nu kun je het water afgieten en de tomaten uit de pan halen.
  6. Trek voorzichtig de velletjes van de tomaten af, maak eventueel gebruik van een mesje.
  7. Nu zijn de tomaten ontveld en klaar voor gebruik!