Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt
Bijgerecht -⏱️10 min + 30 min oventijd -?2 personen

Vind jij warme tomaten ook zo lekker? Dan zijn deze gevulde tomaten met gehakt een heel goed idee! Binnen 5 minuten heb je dit bijgerecht gemaakt. Het enige dat je dan nog even hoeft te doen, is het in de oven te schuiven en rustig af te wachten. Zelf koos ik ervoor om deze gevulde tomaten met gehakt te serveren met rijst, maar het is ook lekker met gebakken aardappeltjes of sneetjes geroosterd brood.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 4 vleestomaten
  • 250 gram rundergehakt
  • ½ ei
  • 1 el paneermeel
  • 2 tl picadillo kruiden
  • 40 gram mais (optioneel)
  • Handje kaas
  • 2 el olijfolie
  • 6 el water
  • Zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met 6 eetlepels water in de ovenschaal.
  • Roer het ei even los en meng met het paneermeel en de picadillo kruiden in een mengkom. Voeg het gehakt toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de mais toe, breng op smaak met wat zout en meng voor een laatste keer door elkaar.
  • Snijd de kapjes van de vleestomaten en snijd voorzichtig het vruchtvlees los met een scherp mes. Haal vervolgens het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel. Laat even goed uitlekken.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de vier tomaten en garneer met wat geraspte kaas.
  • Plaats de tomaten zonder de kapjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Haal dan de tomaten uit de oven, zet de kapjes erop en bak nogmaals 10 minuten.
  • Haal uit de oven en serveer met bijvoorbeeld rijst of geroosterde boterhammen.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!