Guacamole
Bijgerecht – ? 10 min – ? 4 personen
Guacamole maken is helemaal niet moeilijk, maar wel ontzettend lekker. Guacamole wordt geserveerd bij Mexicaanse gerechten zoals nachos, taco’s, quesadillas of burritos. Het hoofdingrediënt van guacamole is avocado. Avocado bevat veel gezonde vetten, die ervoor zorgen dat de guacamole lekker romig wordt. Normaal gesproken wordt guacamole gemaakt met limoen. Deze had ik niet in huis, dus ik heb er nu een variant op gemaakt met citroen. En geloof me, het resultaat is zeker zo lekker!
Ingrediënten
- 2 kleine avocado’s
- 1/2 tomaat
- 1/2 Spaanse peper
- Sap van een 1/2 citroen
- 1/4 rode ui
- Zout
Bereidingswijze
- Snijd de avocado’s open en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit en doe het in een bakje.
- Snijd de rode ui en de Spaanse peper heel fijn. Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snijd de rest van de tomaat in kleine stukjes.
- Voeg de Spaanse peper, de rode ui, het citroensap en het zout toe aan de avocado’s en prak het geheel fijn met een vork. Voeg tot slot ook de tomaat toe en meng het geheel nog even door elkaar.
Tip: je kunt de guacamole ook als dip serveren met een gebakken tortilla. Bak hiervoor de tortilla circa 6 minuten op 200 °C (draai tussendoor een keer om) in de oven en snijd in kleine puntjes.