Zelfgemaakte groene pesto
Bijgerecht- ? 10 min – ? 1 klein bakje
Zelfgemaakte groene pesto is een bijgerecht wat bij heel veel verschillende soorten gelegenheden past. Zo is pesto heel erg lekker op een toastje of crostini, maar ook erg lekker in tosti’s of een algemeen bekende pasta pesto. Met dit basisrecept voor een zelfgemaakte groene pesto kun je dus alle kanten op!
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 15 gram basilicum
- 15 gram pijnboompitjes
- 2 el olijfolie
- 1 knoflookteentje
- 1/4 citroen
- Zout&peper
Bereidingswijze
- Doe de Parmezaanse kaas, de basilicum, de pijnboompitjes en de olijfolie in een hoge maatbeker, waar je straks met de staafmixer in kan. Pers het citroensap uit de 1/4 citroen en voeg dit bij de rest. Pers tot slot de het knoflookteentje en voeg dit toe aan de rest.
- Mix het geheel fijn met een staafmixer en voeg tot slot naar smaak wat zout en peper toe.
Tip: Deze pesto samen met de zelfgemaakte hummus serveren als dipsaus met wat stokbrood of pitabrood erbij.