Caprese broodspiesjes

Caprese broodspiesjes
Borrelhapjes – ? 20 min – ? 24 spiesjes

Een avondje borrelen is lekker en gezellig. Je kunt gaan voor overheerlijke kaasjes en toastjes, maar soms wil je ook een beetje uitpakken en wat dingen zelf maken. Deze caprese broodspiesjes zijn echt perfect op een borrelplank. Je kunt zelf kiezen hoe groot je de spiesjes wilt maken, mijn voorkeur gaat uit naar iets kleinere stukjes brood, zodat je er meerderen van kunt eten. Naast dat deze caprese broodspiesjes erg lekker zijn, zien ze er ook nog eens feestelijk uit!

Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Maak eerst de zelfgemaakte pesto. Je kunt eventueel ook kiezen voor kant-en-klare pesto uit een potje.
  • Snijd de korstjes van het brood af en snijd het brood vervolgens in vier gelijke repen. Snijd vervolgens iedere reep in vier stukjes. Oftewel, je krijgt in totaal 16 vierkantjes.
  • Was de cherrytomaten en snijd deze doormidden. Snijd de mozzarella in plakjes en vervolgens in stukjes ter grootte van de broodstukjes.
  • Besmeer een stukje brood met een beetje pesto leg hierop het halve tomaatje en dan een plakje mozzarella. Prik dit aan de satéprikker en herhaal dit nog 2 keer. Doe tot slot een los stukje brood aan de prikker om het geheel af te sluiten. Herhaal deze stappen voor de andere 23 stokjes.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer borrelhapjes!