Spinazie-ricotta bladerdeegrondjes

Spinazie-ricotta bladerdeegrondjes
Borrelhapjes – ? 15 min + 20 min oventijd – ? circa 12 à 15 stuks

Een lekker vegetarisch hapje voor tijdens een high tea of voor een borrelavondje, dat zijn deze spinazie-ricotta bladerdeegrondjes. Ik vind de combinatie van spinazie en ricotta heel erg lekker. Deze combinatie zie je ook vaak bij lasagnas en cannelloni. Deze keer doen we deze vulling in bladerdeeg en maken we er kleine rolletjes van. Het is eigenlijk heel simpel, maar het ziet er wel heel luxe uit!

Benodigdheden
  • Bakpapier
Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 450 gram diepvriesspinazie of verse spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 1 el pijnboompitten
  • Zout&Peper
  • Handje geraspte kaas

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie als je diepvriesspinazie hebt of bak de spinazie als je verse spinazie hebt. Zodra de spinazie klaar is laat je het goed uitlekken in een zeef. Druk met een lepel de spinazie aan om extra vocht uit de spinazie te drukken.
  • Doe de ricotta in een kom en roer de ricotta een beetje los met een lepel of een vork. Voeg de spinazie en de pijnboompitten toe en meng het door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel het spinaziemengsel er gelijkmatig overheen. Rol het bladerdeeg voorzichtig op (de korte zijden rol je naar elkaar). Gebruik een scherp mes om er plakjes van te snijden. Snijd de plakjes ter dikte van ongeveer een plakje peperkoek of ietsje dikker.
  • Leg de plakjes met de spinazie zijden naar boven. Klop het ei los en bestrijk er de plakjes lichtjes mee. Bestrooi tot slot de plakjes met een beetje geraspte kaas. Plaats de ovenplaat in de oven voor 15 tot 20 minuten.
  • Haal de spinazie-ricotta bladerdeegrondjes uit de oven en serveer ze leuk op een houten plank of in een mandje.

Voor een borrelavondje is ook hummus met brood een heerlijk idee!